Veelgestelde vragen woningzoekenden

De wet regelt dat als u alleen of met zijn tweeën bent én u huurtoeslag kunt aanvragen, u een woning met een huurprijs van maximaal € 586,68  kunt huren. Bestaat uw huishouden uit drie of meer personen en zou u huurtoeslag kunnen aanvragen, dan kunt u een woning met een maximale huurprijs van € 628,76 huren. Volgens de wet mogen wij woningen met een huurprijs onder de € 710,68 bijna alleen nog toewijzen aan huurders met een inkomen van maximaal € 35.739,- per jaar. Boven dit bedrag wijzen wij maximaal 10% van de woningen toe aan mensen met een hoger inkomen.

 

Uw inkomen
Wij adviseren u voor het opgeven van uw inkomen nu al het gratis IBRI formulier (Inkomensverklaring) op te vragen bij de Belastingdienst. Als u contact opneemt met de Belastingtelefoon (0800-0543) krijgt u het formulier binnen enkele dagen thuis gestuurd. Let op: Woonservice toetst uw inkomen bij woningtoewijzing.

 

Wat betekent dit voor al ingeschreven woningzoekenden?
Staat u bij ons ingeschreven als woningzoekende? Dan kan het zo zijn dat u op basis van uw inkomen niet in aanmerking komt voor de woningen in het cluster van uw keuze. Wij adviseren u om dan contact op te nemen met Woonservice. Dan kijken wij samen met u naar de mogelijkheden.

Ook een vraag
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.