Veelgestelde vragen woningzoekenden

Een inkomensverklaring is een officiële verklaring van de Belastingdienst met uw inkomensgegevens over een bepaald belastingjaar. Op een inkomensverklaring staan de volgende gegevens:

 

  • uw naam en adres
  • naam- en adresgegevens van de Belastingdienst
  • het jaar waarover de inkomensverklaring is afgegeven
  • uw inkomensgegevens

 

Wanneer nodig?

In sommige gevallen heeft u een inkomensverklaring nodig om aan te tonen welke inkomensgegevens bij de belastingdienst bekend zijn. Bijvoorbeeld om vast te stellen of u recht heeft op bepaalde subsidies of in aanmerking kunt komen voor een bepaalde huurwoning. De corporatie kan de woningzoekende en eventuele partner verzoeken een zogeheten inkomensverklaring aan te vragen bij de Belastingdienst en te overleggen. Dit is echter niet nodig als een aanslag inkomstenbelasting over één van deze twee jaren kan worden overlegd.

 

Is uw belastbaar inkomen nog niet vastgesteld dan is het voor de controle van uw inkomen bij woningtoewijzing van belang dat u een werkgeversverklaring of loon- of uitkeringsspecificatie overlegt.

 

Hoe aanvragen?

Dit formulier kunt u gratis opvragen via BelastingTelefoon 0800-0543. Houdt uw BSN-nummer bij de hand. Een inkomensverklaring wordt sinds juli 2011 binnen vijf werkdagen naar het bij de belastingdienst bekende woon- / toezendadres verstuurd.

 

Voor welke jaren?

Als u over het aangevraagde belastingjaar jaar geen belastingaangifte heeft gedaan, is de Belastingdienst voor het opmaken van een inkomensverklaring afhankelijk van door werkgevers en uitkerende instanties verstrekte loongegevens. Als deze gegevens niet kloppen verwijzen wij u door naar uw werkgever/uitkerende instantie.

Ook een vraag
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.