De Wanne

Header - De Wanne

De Wanne

Woon- en Zorgcentrum De Wanne is een wooncomplex in Nieuw-Buinen. Hier worden allerlei vormen van zorg- en dienstverlening ten behoeve van ouderen geboden. Dit gebeurt op dusdanige wijze dat de zelfredzaamheid zo lang mogelijk wordt gehandhaafd. Het centrum is zowel bedoeld als een combinatie van wonen en zorg als voor zelfstandige bewoning.

 

De Wanne is geopend in 1992 en ligt in de nabijheid van de belangrijkste woonkern van het dorp Nieuw-Buinen. Het gebouw heeft in 2013 een interne opknapbeurt ondergaan waardoor het weer voldoet aan de huidige eisen en wensen die aan prettig wonen en goede zorg gesteld worden. De zorgverlening en toewijzing in De Wanne wordt geregeld door Zorggroep Tangenborgh / 0591 681616 / info@tangenborgh.nl.

 

Het zorgaanbod

De Wanne telt 45 plaatsen waarvan circa de helft voor zelfstandig wonen is en de andere helft voor wonen met een zorgvraag. Alle appartementen zijn voorzien van een gescheiden woon- en slaapkamer, keuken, douche/toiletruimte en berging. Alle appartementen zijn geschikt voor bewoning door één of twee personen. De Wanne beschikt daarnaast over twee plaatsen voor kortdurende opname. Ook is er een gemeenschappelijke huiskamer te gebruiken door bewoners die meer intensieve begeleiding nodig hebben. Er is een aanbod van dagverzorging op meerdere dagen in de week voor mensen die buiten het woon- en zorgcentrum wonen. De Wanne biedt zowel eigen bewoners als, voor zover mogelijk, ook buiten het woon- en zorgcentrum wonende ouderen, diverse voorzieningen aan. Zo is er een apotheek, een winkel voor de levensbasisbehoeften, kapsalon, pedicure, biljart, bibliotheek en restaurant. De Wanne beschikt over een eigen keuken. Dagelijks worden er verse maaltijden aangeboden aan intern en extern wonende ouderen.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.