Wooncarrière voor huurders in Midden-Drenthe

02 juli 2018

Wooncarrière voor huurders in Midden-Drenthe

Woonservice biedt achtendertig huishoudens de mogelijkheid om te verhuizen. Om dit te realiseren  bouwt de corporatie negentien nieuwe woningen voor huidige huurders  in de nieuwbouwwijk Nagtegael in Beilen. De  negentien gezinswoningen die hiermee vrijkomen worden via het reguliere systeem aangeboden aan woningzoekenden. Woonservice wil hiermee doorstroming creëren op de woningmarkt in Midden-Drenthe  en haar huidige huurders de mogelijkheid bieden om wooncarrière te maken. 

Leon Vries, Manager Vastgoed & Bedrijfsvoering licht het plan van Woonservice toe: “Wij zien dat er in Beilen veel vraag is naar gezinswoningen. Samen met de gemeente hebben wij gezocht naar mogelijkheden om op korte termijn een groot aantal woningen te realiseren. Met de snelle realisatie van negentien woningen in het nieuwbouwplan Nagtegael maken we een grote stap. We kiezen er bewust voor om de woningen aan te bieden aan onze huidige huurders. Op deze manier bieden we hen de kans om wooncarrière te maken. En tegelijkertijd zorgen we zo voor doorstroming op de huurmarkt in Midden-Drenthe. Met deze aanpak kunnen we maar liefst 38 huishoudens blij maken.”

In oktober start Woonservice met de bouw van de negentien woningen. De woningen zijn naar verwachting in het voorjaar van 2019 gereed. Wethouder Dennis Bouwman van de gemeente Midden-Drenthe is blij met de bouw van de huurwoningen in Nagtegael: “In het Woonplan hebben we aangegeven dat we inzetten op voldoende betaalbare huurwoningen in de gemeente. Met deze woningen kunnen we de huidige druk op de huurmarkt in Beilen verlagen.”

 

De woningen

Aan de rand van de kinderrijke nieuwbouwwijk Nagtegael in Beilen-Zuid bouwt Woonservice in twee blokken van 6 woningen en een blok van 7 woningen negentien moderne gezinswoningen. De woningen liggen op een perceel van ca. 175m2. Alle woningen bestaan uit 2 woonlagen en beschikken over 3 slaapkamers, een badkamer voorzien van toilet en zolder. Het totale woonoppervlak is ongeveer 130 m2 en de woningen hebben een huurprijs van € 620,- per maand.

 

Reageren op de woningen

Huurders die in aanmerking willen komen voor een woning in Nagtegael kunnen reageren tot 1 september via de website www.woonservice.nl/nagtegael. Woonservice wijst de woningen toe aan huurders die nu een sociale woning huren in de gemeente Midden-Drenthe en een huishouden hebben van drie personen of meer. Meer informatie over de toewijzing en de woningen is beschikbaar via de website van Woonservice.