Symbolische steen voor nieuwbouw Verlengde Havenstraat

19 juli 2019

Symbolische steen voor nieuwbouw Verlengde Havenstraat

Vrijdag 19 juli plaatste wethouder Bouwman samen met huurder Janny Greydanus een symbolische steen in de nieuwbouw van de Verlengde Havenstraat in Beilen. Aan de Verlengde Havenstraat heeft Woonservice 20 rijtjeswoningen vervangen door 17 levensloopbestendige woningen. De nieuwe bewoners ontvangen na de zomer de sleutel van hun woning.

Bothilde Buma, directeur-bestuurder van Woonservice: “De woningen aan de Verlengde Havenstraat waren verouderd. Wij hebben dit opgepakt als een kans om niet alleen nieuwe, energiezuinige woningen te bouwen, maar ook direct te werken aan het straatbeeld. De nieuwe levensloopbestendige woningen zijn in samenwerking met de gemeente, verder naar achteren gezet. Hierdoor ontstaat een ruimtelijker straatbeeld. We zijn blij met het resultaat en hopen dat de nieuwe bewoners hier met veel plezier mogen wonen.”

De nieuwe bewoners konden vrijdag 19 juli voor het eerst een kijkje nemen in hun nieuwe woning. Janny Greydanus: “Het is een mooi moment om samen met mijn familie het een en ander op te meten in de woning. En het lijkt erop dat mijn meubels precies gaan passen. Ik kan niet wachten om erin te gaan, het is nu al prachtig.”

Alle voorzieningen op de begane grond

De 17 levensloopbestendige woningen hebben een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. De bovenverdieping bestaat uit een open ruimte die de bewoners zelf naar wens kunnen indelen en inrichten. “Met deze woningen richten wij ons op 55+’ers, maar ze zijn ook heel geschikt voor alleenstaanden of een jong gezin. Als de toekomst erom vraagt kunnen wij met deze woningen snel schakelen.”