14 december 2017

Nieuwbouw Borgerhof op hoogste punt

De nieuwbouw van de woonzorglocatie Borgerhof in Borger is op haar hoogste punt. Om dit te vieren werden vandaag alle medewerkers op de bouw getrakteerd op een stamppotbuffet. De eerste fase van de nieuwbouw is in de zomer van 2018 gereed.

Op de locatie van de oude Borgerhof en De Eshof komt een nieuw, modern wooncomplex bestaande uit 86 seniorenappartementen en diverse algemene ruimten. De woningen worden verhuurd door de Zorggroep Tangenborgh. De eerste fase betreft de nieuwbouw op de huidige locatie van de Borgerhof. Voor de zomer van 2018 worden hier 62 appartementen opgeleverd. De bewoners van de tijdelijke huisvesting Borgerhof verhuizen dan naar het nieuwe appartementencomplex. Tevens verhuizen de huidige bewoners van De Eshof naar de nieuwbouw.

Tweede fase

Daarna volgt de 2e fase van de bouw, de sloop van De Eshof en de nieuwbouw van 24 appartementen op die locatie. Beide appartementencomplexen worden aan elkaar verbonden tot een geheel. Op de begane grond van het complex komen diverse voorzieningen waaronder zorgvoorzieningen en een kapper. De gehele nieuwbouw van de Borgerhof is voor de zomer van 2019 gereed.