07 februari 2017

Minister Schippers bezoekt anticipeerregio Oost-Drenthe

Op woensdag 8 februari komt minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor een werkbezoek naar de zogeheten anticipeerregio Oost-Drenthe. Specifiek gaat het om de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden. In Nederland zijn elf gebieden aangewezen als anticipeerregio, waar in de toekomst een andere bevolkingssamenstelling en afname van inwoners wordt verwacht. De minister maakt een ronde langs alle anticipeerregio’s. Het werkbezoek vindt plaats in Mondkersheem, een wooncomplex voor ouderen in 2e Exloërmond.

Minister Schippers laat zich tijdens het werkbezoek bijpraten over de visie die de samenwerkende partijen in Zuidoost-Drenthe ontwikkelen om het platteland leefbaar en de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Minister Schippers zal tijdens een rondetafelgesprek met een aantal betrokkenen doorpraten over toegankelijke zorg op het Drentse platteland en de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Aan tafel zitten onder meer inwoners, een huisarts, een wijkverpleegkundige, medewerkers van het sociaal team, medewerkers
verpleeghuiszorg, medewerkers van woningcorporatie Woonservice en zorgverzekeraar Zilveren Kruis, wethouder Frits Alberts en gedeputeerde Henk Jumelet.