02 juni 2017

Langer, comfortabel en veilig thuis wonen

Wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden en Harro Eppinga, directeur-bestuurder Woonservice, openden vrijdagochtend 2 juni het InspiratieThuis in Schoonoord. Een modelwoning waarin iedereen, die dat wil, kan zien en ervaren welke mogelijkheden er allemaal zijn om langer thuis te blijven wonen. Nu de ThuisBest huislift officieel geopend is, kan de woning in gebruik genomen worden.

Harro Eppinga gaf aan blij te zijn met het feit dat er nu ook een modelwoning in de gemeente Coevorden is. We hopen dat veel inwoners van de gemeente Coevorden een kijkje komen nemen, want er is zo ontzettend veel mogelijk op het gebied van langer thuis wonen. Daar willen we mensen graag goed over informeren”. Ook wethouder Joop Brink was erg enthousiast: “Prachtig wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is, vooral op het gebied van domotica. We zijn als gemeente erg blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen aan dit project.

Personenlift: uniek in Nederland

Het pronkstuk van de woning is de ThuisBest huislift van Woonservice. Dit is een personenlift waarmee je met 2 personen of met een rollator naar boven kunt. Het voordeel van deze lift is dat de bovenverdieping eenvoudig bereikbaar blijft, ook als traplopen moeilijker wordt. Woonservice is de eerste woningcorporatie in Nederland die deze lift op grote schaal in eengezinswoningen plaatst en daarmee deze woningen geschikt maakt voor langer thuis wonen. “Deze lift moet je een keer gezien en geprobeerd hebben!” aldus Eppinga, waarna hij samen met wethouder Brink de lift uittest.

Het project ‘Inspiratiethuis Schoonoord’ is een samenwerking tussen Woonservice, gemeente Coevorden en Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Wethouder Joop Brink en directeur-bestuurder Harro Eppinga van Woonservice in de ThuisBest huislift.
Wethouder Joop Brink en directeur-bestuurder Harro Eppinga van Woonservice in de ThuisBest huislift.

Technologiehuisje

In de woning zijn kleine aanpassingen te vinden, zoals een inductiekookplaat (veilig koken), beugels in douche en toilet, extra trapleuningen en diverse domotica. Daarnaast staat het Technologiehuisje van Woonservice in de woning. Deze modelwoning in het klein bevat allerlei handige en simpele technische snufjes die het wonen gemakkelijker maken, zoals een automatische raamopener, een deurspion met camera (zodat je in de woonkamer kunt zien wie er bij je voor de deur staat) en een robotstofzuiger.

Slimme aanpassingen

In de afgelopen periode is er druk geklust aan de Stortstraat 13 in Schoonoord. Dit huis krijgt namelijk het komende jaar een bijzondere bestemming. Het wordt een modelwoning waarin iedereen, die dat wil, kan zien en ervaren welke mogelijkheden er allemaal zijn om langer thuis te blijven wonen. Met een paar slimme aanpassingen kan dit namelijk veel langer dan gedacht. Er zijn goede mogelijkheden om allerlei knelpunten te verbeteren, waardoor mensen langer, comfortabel en veilig in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Welke mogelijkheden dat zijn? En hoe dat er uitziet? Dat kunnen geïnteresseerden het aankomende jaar in deze woning bekijken. Een afspraak maken kan via info@inspiratiethuisschoonoord.nl