23 april 2019

Huuraanpassing 2019

Bij Woonservice staan we voor goed wonen, tegen een betaalbare prijs. Zo hebben we vanuit het oogpunt van betaalbaarheid in 2017 en 2018 bij in totaal 880 mensen de huurprijs van hun woning verlaagd. En kregen veel mensen geen huurverhoging.

Sinds 2017 zijn de vastgestelde huurprijzen van onze woningen niet gewijzigd. Maar dit kunnen we niet blijven volhouden. Hierbij kijken we alvast naar de grote investeringen die wij de komende jaren moeten doen om onze woningen duurzaam te maken. Dit jaar gaat de vastgestelde huurprijs van uw woning omhoog met de algemene prijsstijging (inflatie). Dit is een prijsverhoging van 1,6%.

Uw huurprijs

Deze week ontvangt u van ons een brief over de huuraanpassing. Betaalt u op dit moment bijna de vastgestelde huurprijs? Dan krijgt u een huurverhoging van enkele procenten, tot aan de vastgestelde huurprijs. Ligt de prijs die u nu betaalt verder af van de door ons vastgestelde huurprijs? Dan krijgt u een hogere huurverhoging. Dit is maximaal 2,6%. In de bijlage bij de brief vindt u een voorbeeldberekening.

Meer informatie over de huuraanpassing vindt u hier