19 april 2018

Huuraanpassing 2018

Deze week ontvangen alle huurders een brief over de huuraanpassing voor 2018. Dit jaar gaan we verder op de koers die we vorig jaar hebben ingezet. Goed wonen tegen een betaalbare prijs staat daarbij voorop.

 

In 2017 hebben we van iedere woning opnieuw de huurprijs vastgesteld. Huurders die op dat moment meer huur betaalden dan deze nieuwe huurprijs, kregen een huurverlaging. Huurders die minder huur betaalden, kregen een huurverhoging. Dit jaar [2018] gaan we verder op de koers die we vorig jaar hebben ingezet. Goed wonen tegen een betaalbare prijs staat daarbij voorop. Daarom krijgen alleen huurders die nog niet de huurprijs betalen die wij aan nieuwe huurders doorberekenen, een huurverhoging van maximaal 1,4%. Hiermee willen wij de huurprijzen van onze woningen naar elkaar toe brengen.

Huurders met een inkomen boven € 41.056 per jaar verdienen wettelijk gezien teveel voor een sociale huurwoning. Daarom krijgen zij een inkomensafhankelijke huurverhoging van 2,8%.

Hoe is de huurprijs van uw woning bepaald?
De prijs van iedere woning is vastgesteld op basis van het type woning, de kwaliteit van de woning en de ligging. Wij vragen gemiddeld 62% van de huurprijs die we op basis van de kwaliteit van de woning, zoals bepaald door de overheid, mogen vragen. Dit betekent dat we in verhouding zeer goede woningen, voor een lage huurprijs hebben.

Meer informatie over de huuraanpassing vindt u hier.