06 december 2019

Hoek Torenlaan – Nassaukade Beilen krijgt nieuw uiterlijk

Beilen - De gemeente Midden-Drenthe en Woonservice gaan samen aan de slag met de inrichting van de hoek Torenlaan – Nassaukade in Beilen. Op deze plek komt een combinatie van wonen en parkeren, waarbij de parkeerplaatsen dichter bij de winkels komen te liggen. De hoek Torenlaan – Nassaukade krijgt zo een geheel nieuwe uitstraling. 

De hoek Torenlaan-Nassaukade is nu in gebruik als parkeerterrein. In de centrumvisie is aangegeven dat dit parkeerterrein een nieuwe aankleding zou krijgen. Grenzend aan het parkeerterrein heeft Woonservice vier woningen die vanwege technische redenen gesloopt moeten worden. Dit bood kansen om de ruimte optimaal in te richten. Woonservice en de gemeente gaan hiervoor gronden ruilen, zodat het parkeerterrein dichter bij het winkelgebied komt te liggen.

 

Win-win

"Een win-win situatie", aldus wethouder Dennis Bouwman en directeur-bestuurder Bothilde Buma van Woonservice. Wethouder Bouwman: “Er komen nieuwe, duurzame en betaalbare woningen. Het is mooi dat we door de samenwerking met Woonservice in de behoefte aan deze woningen kunnen voorzien. Bovendien krijgt de hoek Nassaukade – Torenlaan een veel mooiere uitstraling dan nu en vormt het een markante entree naar het centrum."

Kans gecreëerd

Bothilde Buma: "Door samen met de gemeente op te trekken, hebben we de kans gecreëerd om deze hoek van Beilen mooier te maken. Wij gaan nu aan de slag met het maken van een plan voor de nieuwbouw. Bij de uitwerking van deze plannen betrekken we omwonenden en belanghebbenden." Woonservice wil op de locatie minimaal 4 en maximaal 20 woningen bouwen voor senioren en eenpersoons- en tweepersoonshuishoudens.