Grote belangstelling voor feestelijke steenlegging Nagtegael

04 april 2019

Grote belangstelling voor feestelijke steenlegging Nagtegael

Woensdag 3 april plaatste wethouder Bouwman van de gemeente Midden-Drenthe samen met de 8-jarige Levi een symbolische steen in de nieuwbouw van Nagtegael in Beilen. Wij bouwen hier negentien gezinswoningen. Huurders van een sociale huurwoning in Midden-Drenthe konden op deze woningen reageren. Het is voor het eerst dat wij op deze manier woningen toewijzen. Hiermee willen wij doorstroming creëren en onze huidige huurders de mogelijkheid bieden om qua woning een stap te maken.  

Bothilde Buma, directeur-bestuurder van Woonservice: “Wij zien dat er in Beilen veel vraag is naar gezinswoningen. Samen met de gemeente hebben wij gezocht naar mogelijkheden om op korte termijn een groot aantal woningen te realiseren. Met de snelle realisatie van negentien woningen in het nieuwbouwplan Nagtegael maken we een grote stap. We kiezen er bewust voor om de woningen aan te bieden aan onze huidige huurders. Op deze manier bieden we hen de kans om wooncarrière te maken. En tegelijkertijd zorgen we zo voor doorstroming op de huurmarkt in Midden-Drenthe. Met deze aanpak kunnen we maar liefst 38 huishoudens blij maken.”

Neiuwsgierig naar nieuwe woning

De belangstelling voor de feestelijke steenlegging was groot. Veel bewoners waren met hun familie naar de bijeenkomst gekomen om alvast een kijkje te nemen in ‘hun’ woning. "Ik ga foto's maken en heb een meetlint meegenomen", aldus een van de toekomstige bewoners. De 8-jarige Levi mocht samen met wethouder Bouwman de eerste steen leggen. Levi is een van de bewoners van de nieuwbouwwoningen. “Ik heb veel zin om te verhuizen.”