16 maart 2018

Energiepioniers koken op inductie

Woonservice heeft grote ambities op het gebied van verduurzaming. Deze kunnen we echter alleen samen met onze huurders realiseren.

Om te onderzoeken welke vormen van duurzame energie er mogelijk zijn in onze woningen, zijn we in 2016 gestart met de energiepioniers. Twaalf huurders volgden een programma met presentaties, excursies én krijgen een duurzaam systeem in hun woning om te testen. Bij de meeste pioniers is dit systeem inmiddels al geplaatst. Zoals het woord ‘pionieren’ al zegt ging dit niet zonder slag of stoot. Zo merkten we dat sommige installaties wel veel lawaai maken. Of niet zo geplaatst konden worden als we van tevoren bedacht hadden. Gelukkig hadden onze energiepioniers hiervoor alle begrip.  

Eén van de aspecten van duurzaam wonen is het koken op inductie. Voor sommige mensen al de normaalste zaak van de wereld, anderen willen er nog niet aan. Om de energiepioniers ervaring te laten opdoen met inductie koken en om ze een blijk van waardering te geven, organiseerden we woensdagavond 14 maart een kookworkshop. Na een korte uitleg over koken op inductie, gingen de pioniers met elkaar aan de slag om een lekkere maaltijd te maken. En ondertussen werden er veel ervaringen uitgewisseld over de nieuwe systemen.

Samen koken op inductie