07 december 2018

De Thuisblijver: gratis op te halen bij Woonservice

De Thuisblijver is weer uit. Het magazine van Midden-Drenthe over langer plezier thuis blijven wonen. Het magazine is gratis op te halen op verschillende locaties, zoals bij het gemeentehuis, welzijnswerk Midden-Drenthe, zorglocaties en bij Woonservice.

In deze editie van de Thuisblijver:

Reuring in Spectrum
Bij de entree merk je meteen dat je niet een stoffig bejaardentehuis binnenstapt, maar een sfeervol, gezellig woongebouw met een hotelachtige sfeer. Spectrum is van veel markten thuis.

Gemeenteraadsleden Midden-Drenthe over langer plezier thuis wonen
In maart van dit jaar kreeg Midden-Drenthe een nieuwe gemeenteraad. Hoe kijken de raadsleden aan tegen langer zelfstandig thuis wonen. Kijken zij zelf al vooruit naar hoe zij in de toekomst willen wonen?

Op weg naar zelfstandig wonen!
De tijden veranderen. Waar het vroeger vanzelfsprekend was dat mensen zo lang als ze wensten beschermd konden wonen, is dit nu niet meer het geval. Veel mensen wonen al lange tijd beschermd, terwijl ze wellicht met minder hulp net zo goed of beter af zouden zijn. Maar hoe doe je dat dan?

Tips van de leefstijlcoach

Geldzaken

'Gewoon in de wijk' - Zelfstandig wonen met een beetje hulp
Wanneer we het hebben over langer thuis wonen, dan gaat het vaak over woningaanpassingen, in beweging blijven en allerlei voorzieningen die langer thuis blijven mogelijk maken. Maar langer thuis is meer. Het gaat ook over mensen die vanwege hun ziekte, lichamelijk of psychisch, wat extra ondersteuning nodig hebben om zelfstandig hun leven te leiden.

 

De nieuwste Thuisblijver: gratis op te halen bij Woonservice
De nieuwste Thuisblijver: gratis op te halen bij Woonservice

De Thuisblijver online lezen? Download hem hier: