Spectrum nieuwe naam voor Wester Es in Beilen

07 juni 2018

Spectrum nieuwe naam voor Wester Es in Beilen

Beilen - Spectrum. Zo heet de nieuwbouw op de plek waar de Wester Es stond in Beilen en de naam werd woensdagmiddag onthuld door vier leden van de cliëntenraad van het woonzorgcentrum van Zorggroep Drenthe. Twee van hen wonen in het nieuwe gebouw.

Spectrum is een modern woonzorgcentrum voorzien van 79 appartementen. Het gebouw vervangt het 62 jaar oude gebouw dat gesloopt werd om plaats te maken voor deze markante plaatsvervanger. De 75 m2 grote appartementen voldoen aan alle eisen van deze tijd en zijn ook te huur als je geen zorg nodig hebt. Een van de voorzieningen is het eigen restaurant waar je ook als niet-bewoner tercht kunt. Daar kun je eten, maar je kunt ook het eten laten brengen op je appartement. Zelf voor je eten zorgen is uiteraard ook mogelijk.

Zorgverlening

Sape Pranger, directeur Zorggroep Drenthe: 'Met de nieuwbouw is de Wester Es veranderd van een verzorgingshuis in een modern woonzorgcomplex. Het oude gebouw voldeed al een aantal jaren niet meer aan de eisen die Zorggroep Drenthe stelt aan de zorgverlening. Daarnaast zijn onze bewoners anno 2018 grotere woonruimte en meer luxe gewend. Met dit gebouw spelen wij daar op in. En daar hoort ook een nieuwe naam bij.'

Het woonzorgcentrum biedt zowel ruimte aan mensen die weinig tot zeer intensieve zorg nodig hebben. Sape Pranger: 'We zien dat sommige mensen, ook als ze nog niet veel zorg nodig hebben, graag bij ons willen komen wonen. Het voelt veiliger en ze vinden het fijn dat zorg dichtbij is.'

Bron: Krant van Midden-Drenthe (https://www.dekrantvanmiddendrenthe.nl/nieuws/beilen/541718/wester-es-heet-voortaan-spectrum.html)