12 oktober 2017

1.000e huurder kiest voor zonnepanelen

Gisteren werd onze 1.000e woning voorzien van zonnepanelen. Woonservice wil hiermee haar woningaanbod verduurzamen en de woonlasten voor huurders verlagen. De familie Mulder – Lubben uit Musselkanaal is de 1.000e huurder die kiest voor zonnepanelen. Zij werden daarom gisteren extra in het zonnetje gezet.

Bewust van energieverbruik

Bij Woonservice kunnen huurders zelf beslissen of ze zonnepanelen willen. Indien de woning daarvoor geschikt is legt Woonservice tegen een huurverhoging van € 12,- per maand 8 zonnepanelen. Manager Vastgoed Leon Vries “Met ons energiebeleid willen wij een bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze samenleving. Door de keuze voor zonnepanelen bij de huurder neer te leggen, hopen wij dat mensen bewust worden van hun energieverbruik en zuiniger met energie omgaan. Wij zijn er trots op dat al 1.000 huurders bewust naar hun energieverbruik en energielasten hebben gekeken en hebben gezegd ´met zonnepanelen ben ik niet alleen goed bezig, het is ook nog eens goed voor mijn portemonnee’.” Huurders met zonnepanelen wekken circa 1.700 kWh per jaar op en besparen daarmee gemiddeld € 240,- per jaar.

Pionieren met alternatieve energiebronnen

Naast het plaatsen van zonnepanelen wil Woonservice nu samen met huurders en stakeholders een volgende stap zetten in haar klimaatbeleid. Leon Vries: “In een unieke pilot pionieren wij samen met 12 enthousiaste huurders op het gebied van duurzame energie. En onderzoeken we de inzet van alternatieve energiebronnen. Zo testen onze energiepioniers op dit moment verschillende warmtepompen en een pelletkachel. Wij willen weten welke vormen van duurzame energie er mogelijk zijn in onze woningen en hoe het is om met deze voorzieningen te werken en te leven. De kennis en ervaring die we samen met de energiepioniers op doen, vormt de input voor  ons energiebeleid.”