Mogen we even binnenkijken?

Binnenkijken bij Rika en Anne Jongsma aan de Reigerlaan in Beilen.

We konden kiezen uit het type keuken, de kleur, het aanrechtblad en de kookplaat. De keuze was echt reuze!

We mogen binnenkijken in het huis van Rika en Anne aan de Reigerlaan in Beilen. Ze hebben een nieuwe keuken en het is mooi geworden! Daar zit Rika in de keuken, achter de laptop. Ik vind het zo’n heerlijk plekkie hier”, zegt ze.

“Wij hebben al een hele rondgang gemaakt door Beilen, voordat we hier neerstreken hoor”, vertelt Anne. “Maar we wilden heel graag aan de Reigerlaan wonen. En toen kregen we ook nog eens de hoofdprijs, deze plek op de hoek.”

Anne: “Ik werk al meer dan 30 jaar als heftruckchauffeur bij de DOMO. En ik ga alle dagen met heel veel plezier naar mijn werk.”

Rika: “Het belangrijkste voor ons zijn onze twee zonen en onze twee kleinkinderen. Als ‘t met hen goed gaat, gaat het met ons ook goed. We wonen hier fijn. We zijn altijd bezig in de tuin. En we kunnen heel goed met de achterburen. Dat is ook wat waard.”

 

Rika: “We kregen een brief van Woonservice dat we een nieuwe keuken mochten uitzoeken. Vervolgens zijn we uitgenodigd voor een afspraak in de showroom van Woonservice. Die betrokkenheid bij het uitkiezen van de keuken hebben wij als heel plezierig ervaren. We konden kiezen uit het type keuken, de kleur, het aanrechtblad en de kookplaat: gas of inductie. De keuze was echt reuze! De keukenadviseur van Woonservice maakte een schets van de toekomstige keuken waarop ze onze wensen invulde. Het is heel prettig dat je in een showroom de kleuren en materialen ook echt kunt bekijken.

Anne: “Twee maanden geleden is de nieuwe keuken geplaatst. Ik was op cursus in Zwolle en werd gebeld door de schilder. Of die morgen langs kon komen om de nieuwe keuken te schilderen. Ik zeg ‘ja dat mag wel, maar de keuken zit er nog niet in’. Echt niet, vroeg de schilder. Hoe kan dat dan? Dus ik Rika bellen. En die zegt: Wat denk je dat ze hier thuis nu aan het doen zijn? De nieuwe keuken plaatsen! Ik had er nooit weer aan gedacht. Dat was best wel hilarisch. Het plaatsen van de keuken ging heel vlot. Dat was in twee dagen gebeurd. En dat we even niet konden koken vonden we helemaal niet erg, want Chinees is ook lekker”, zegt Anne. Rika: “En het resultaat mag er zijn hoor. De keuken is echt prachtig. We zijn er heel blij mee!”

Wanneer mag ik een nieuwe keuken uitkiezen?