Mogen we even binnenkijken?

Tinus en Arina Weitering en hun zoon Rob (16) wonen aan het Noorderdiep in Valthermond.

Het is fijn wonen in Valthermond. De mensen zijn gemoedelijk en we hebben veel familie in de buurt wonen.

Arina: "Vorig jaar woonden we nog aan de Vurenlaan. Helaas kregen we te horen dat ons huis gesloopt wordt. Nu wonen we aan het Noorderdiep. Het is fijn wonen in Valthermond. De mensen zijn gemoedelijk en we hebben veel familie in de buurt wonen."

Tinus. "Dat vonden we echt moeilijk, want we mochten er graag wonen. We hadden een grote tuin en veel privacy. We hebben met Ina Bijlsma, de woonconsulent van Woonservice, besproken waar we naar toe wilden verhuizen."

Arina: "Ik wilde graag in dit buurtje blijven wonen vanwege mijn werk voor de ‘Buurt & Speeltuinvereniging Tussen de Diepen’. Ik ben graag actief bezig en het is heel gezellig. Ik probeer veel mee te helpen in het buurthuis de Wijkplaats. We organiseren allerlei activiteiten: van bingo, een filmmiddag, een viswedstrijd tot carnaval. In maart hebben we weer ‘NL Doet’. Dan maken we met elkaar de speeltuin weer helemaal netjes."

Arina: "Dit huis stond al leeg. Dus zijn we gaan kijken. Alles was geel en smerig en de riolering was verstopt. Maar daar keken wij wel doorheen. Hier wilden we graag gaan wonen. Op 2 augustus vorig jaar kregen we de sleutel van dit huis. We hadden alle tijd om het huis op te knappen en te verhuizen. Dat was prettig."

Tinus: "Ik ben dakdekker geweest, totdat ik een heftig ongeluk kreeg. Na mijn revalidatie in Beatrixoord wilde ik graag weer aan het werk. Maar dat lukte helemaal niet meer. Toen ben ik afgekeurd. Door het ongeluk heb ik altijd hoofdpijn. Het bezig zijn in en om het huis geeft mij afleiding om daar mee om te kunnen gaan. We zijn beiden klussers, dus we doen alles zelf: laminaat leggen, schilderen, sauzen."

Het volgende klusproject? "Zodra het weer het toelaat, pakken we de voortuin aan. De bestrating en een mooi sierhek. We hopen dat we achter het huis nog een stuk tuin erbij krijgen. We zijn hier nog niet klaar hoor, er moet nog heel veel gebeuren", zegt Tinus lachend.