"Een uitkomst die ThuisBest huislift"

Betsie en Bonze Sietsma wonen aan de Ericalaan in Beilen. Bonze: “We zijn in 1962 naar Beilen verhuisd omdat ik bij de DOMO ging werken als inspecteur. Voordat we in dit huis kwamen woonden we 20 jaar in de Lijsterlaan en daarvoor in de Violenstraat. En nu wonen wij alweer 25 jaar in dit huis.”

Voor ons kwam de lift op het juiste moment. Mochten er huurders van Woonservice zijn die twijfelen of ze wel of geen lift moeten nemen, dan komen ze maar even hier langs!

Bonze: “Wij oriënteerden ons al een tijd op een traplift toen we in de Deurpost, het huurdersmagazine van Woonservice, een artikel lazen over de ThuisBest huislift. Katja Oude Velthuis, ThuisBest Keuzeadviseur van Woonservice, kwam bij onze buren om hen te informeren over de huislift. Waarop de buurvrouw zei ‘dat is ook net iets voor jullie. Dus is Katja ook bij ons geweest en hebben we de lift bekeken in de voorbeeldwoning Langer Thuus aan de Kievitlaan. Ik was meteen enthousiast maar Betsy niet”, zegt Bonze. “Ik heb onder andere arteriosclerosis. Het bewegen en lopen gaat heel moeizaam. Naar boven de trap op is voor mij een enorme opgave. ’s Avonds bij het naar bed gaan, kroop ik naar boven. Deze lift is voor ons noodzaak. Het was de lift of verhuizen”, legt Bonze uit.

Betsy: “Ik keek erg op tegen de rommel die de verbouwing zou geven. Daarbij kwam dat mijn eethoek stond op de plek waar nu de lift staat. Dat was echt een heel mooi plekje, dus dat wilde ik eigenlijk niet verplaatsen. Maar ja, ik wil hier ook echt niet vandaan.” Bonze: “En zo netjes als ze die lift hebben geplaatst. Echt heel keurig. Ik dacht eerst zien dan geloven maar ze hebben het echt waargemaakt.”

 

 

Bonze: “Deze lift kost ons 50 euro in de maand. Maar verhuizen kost een hoop geld en dan ben je ook nog eens je vertrouwde huis kwijt. We gebruiken de lift nu een paar weken en het is echt een uitkomst. Voor ons kwam de lift op het juiste moment. Mochten er huurders van Woonservice zijn die twijfelen of ze wel of geen lift moeten nemen, dan komen ze maar even hier langs!”