Bewoner en huismeester in één

Jan Wardenbrug woont samen met zijn vrouw in het appartementencomplex Havenzicht in Musselkanaal en houd als huismeester alles in het gareel.

Wat er zo leuk is aan huismeester zijn? Al die verschillende karakters van mensen.

"Ik ben 46 jaar voetbaltrainer geweest bij 19 verschillende voetbalclubs hier in de omgeving. Dit jaar wonen mijn vrouw en ik hier acht jaar. Daarvoor hebben we 65 jaar in Valthermond gewoond. Maar ik heb geen minuut spijt gehad dat we naar Havenzicht zijn verhuisd. Het bevalt ons super hier. We hebben een fijne benedenwoning, helemaal gelijkvloers. Alle voorzieningen zitten hier om de deur. Even over het bruggetje en je bent er. Twee jaar geleden ben ik echt gestopt met de voetballerij. Ik ben daarna ook zelden meer op een voetbalveld geweest."

"De vorige huismeester was op leeftijd. Dus toen ben ik gestrikt als huismeester. Ik ben 73 maar dat geven ze me niet. Als huismeester ben je er voor de mensen. Je bent hun aanspreekpunt als er iets is met de elektriciteit, gas of water, dan ga ik kijken wat ik kan doen. Als er echt technische problemen zijn, dan komen er monteurs. Vroeger had je hier een klusjesman, dat is niet meer zo."

"Ik ben ook voorzitter van een activiteitencommissie. Elke woensdag kaarten, elke maand bingo met 50 mensen. En we organiseren feestavonden. Kerstavond bijvoorbeeld, dan zijn we met 70 man.

Het is hier niet saai! Ik heb er in de bingo mensen bij die zijn 94 en ook nog echte prijzenjagers. Dan zegt een dochter: 'Onze moeder wordt nu echt minder'. En dan zeg ik: ‘Nou met bingo niet hoor!’ Wat er zo leuk is aan huismeester zijn? Al die verschillende karakters van mensen. De één lacht, de ander huilt. Je bent er broeder bij, zeg ik weleens. Maar als ik jarig ben krijg ik wel 50 kaarten door de deur. Dat is toch prachtig!"