Keukens

headerkeuken

Keuze-keuken

Eens in de 22 jaar worden de keukens bij Woonservice vervangen. Vroeger ging dat collectief. Alle huurders in een straat kregen tegelijkertijd een nieuwe keuken. De keuze was beperkt. Met het keuze-onderhoud is deze werkwijze verleden tijd. Iedere huurder kan een nieuwe keuken bestellen. Wanneer de keuken ouder is dan 22 jaar, dan kan dat kosteloos. Wie eerder een nieuwe keuken wil zal hiervoor moeten bijbetalen.

 

Geen keuken hetzelfde
Huurders die bij Woonservice een keuken komen uitzoeken hebben volop keuze. In de praktijk is geen keuken hetzelfde. Naast de keuze in kleur, type werkblad en tegelwerk is, afhankelijk van de situatie in de woning, ook variatie in opstelling mogelijk. Meer of juist minder bovenkastjes. Een rechte, of een hoekopstelling? Het is aan de huurder om hier een keuze in te maken.

 

Meerkosten
Woonservice biedt een relatief ruime basiskeuken. Daarbij is zelfs keuze tussen een rechte en een hoekopstelling (afhankelijk van de mogelijkheden in de woning). Binnen de basiskeuken is ruime keuze in kleur en in tegelwerk. Wie meer wil dan de basiskeuken krijgt hiervoor alle ruimte. Voorop staat dat de meerkosten vooraf door de huurder worden betaald.
Denk hierbij aan kosten voor een extra grote opstelling of het opnemen van allerhande inbouwapparatuur.

 

Kookpakket

Een veel gekozen uitbreiding van de keuken is ons "kookpakket". Wanneer u kiest voor dit pakket krijgt u

  • Een verlenging van het werkblad met een extra kastje van 60 cm.
  • In de verlenging van het werkblad plaatsen we een inbouw inductie- of gaskookplaat.
  • Boven de kookplaat plaatsen we een afzuigkap. U kunt kiezen uit een vlakscherm afzuigkap (met bovenkastje) of een luxe RVS-schouw. 

Wanneer u kiest voor het kookpakket betaalt u een huurverhoging van € 7,- per maand.  

 

Zelf aanvragen
Woonservice informeert huurders waarvan de keuken 22 jaar oud is geworden eenmalig door middel van een brief. In de brief wordt uitgelegd dat huurders zelf contact op kunnen nemen met Woonservice voor het laten vervangen van de keuken. Dit is geen verplichting. U bepaalt zelf of en wanneer u de keuken wilt laten vervangen.

Is uw keuken jonger dan 22 jaar maar ouder dan 15 jaar, dan ontvangt u van ons een voorstel van het door u te betalen restantbedrag. U betaalt dan een vergoeding voor de jaren waarover uw keuken nog niet is afgeschreven. In de onderstaande tabel (prijspeil 2015) geven we een indicatie van de kosten hiervoor. Weet u niet precies hou oud uw keuken is, dan kunt u dat eenvoudig bij Woonservice navragen.

Interesse?
Leest u dan ook de algemene informatie over keuze-onderhoud.
U kunt een keukenvervanging schriftelijk aanvragen of per e-mail: mijnkeuze@woonservice.nl.


 

 

Bouwjaar keuken

Afschrijving

 

 

1995

€ -

1996

€ 136

1997

€ 272

1998

€ 408

1999

€ 544

2000

€ 680

2001

€ 816

2002

€ 952

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.