Dakramen

header home

Bestel een dakraam

Het assortiment van het keuze-onderhoud is uitgebreid met dakramen. Binnen het keuze-onderhoud kunnen huurders aanpassingen aan hun woning laten aanbrengen. Woonservice wil daarmee bewoners zelf zoveel mogelijk de regie geven over de uitrusting van de woning. Naast het plaatsen van dubbelglas, CV-installaties, het kiezen van een nieuwe keuken en bijvoorbeeld het laten aanbrengen van een buitenkraan met afvoerputje, is het nu ook mogelijk een dakraam te laten plaatsen.

 

Drie modellen
Woonservice werkt met dakramen van de fabrikant Velux. Deze kwalitatief goede dakramen kunnen standaard in drie afmetingen worden besteld:
- Velux dakraam 55 x 78 cm;
- Velux dakraam 78 x 98 cm;
- Velux dakraam 114 x 118cm.

 

Afwerking
De dakramen worden in opdracht van Woonservice door een aannemer geplaatst. Aan de binnenzijde van het dakraam wordt betimmering haaks op het dakvlak aangebracht. De nieuwe betimmering wordt afgeleverd in de grondverf, zodat het door de huurder zelf in de gewenste kleur kan worden afgelakt.

Kosten
De kosten voor het plaatsen van een dakraam zijn als volgt:
- Velux dakraam 55 x 78 cm, eenmalige betaling van € 140 plus een maandelijkse huurverhoging van € 3,80;
- Velux dakraam 78 x 98 cm, eenmalige betaling van € 150 plus een maandelijkse huurverhoging van € 4,10;
- Velux dakraam 114 x 118 cm, eenmalige betaling van € 210 plus een maandelijkse huurverhoging van € 5,90.

In overleg is het mogelijk een ander formaat dakraam te plaatsen. Hiervoor zijn geen vaste tarieven afgesproken met de aannemer. U ontvangt desgewenst een advies op maat.

Voorwaarden
Het plaatsen van een dakraam is niet overal mogelijk. Woonservice stelt eisen aan de zolderruimte. Deze ruimte moet van voldoende omvang zijn en goed bereikbaar.
Woonservice is op dit moment de daken van een groot aantal woningen aan het na-isoleren. In totaal zo'n 1.200 woningen worden in de komende jaren (tot 2014) aangepakt. Wanneer uw woning hieronder valt zal het dakraam geplaatst worden tijdens het aanbrengen van de dakisolatie. Dit om onnodige extra kosten bij het isoleren van het dak te voorkomen.
Medewerkers van Woonservice kunnen u vertellen of het plaatsen van een dakraam bij uw woning mogelijk is en of uw woning de komende jaren mogelijk voorzien wordt van dakisolatie.

Bouwkundige aanpassingen
In sommige situaties is het niet mogelijk een dakraam aan te brengen zonder daarvoor belangrijke bouwkundige aanpassingen aan het dak te maken om de veiligheid van de constructie te waarborgen. Dergelijke kosten behoren niet tot de standaard aanbieding. In deze gevallen zal Woonservice in overleg met de bewoner hiervoor een passende aanbieding doen.

 

Aanvragen
U kunt een dakraam schriftelijk in de vorm van een brief of een e-mail bij Woonservice aanvragen.
Een aanvraag kunt u mailen naar: mijnkeuze@woonservice.nl
of per post versturen naar:
Woonservice
Postbus 29
9430 AA Westerbork

 

Vragen?
De afdeling Klant en Markt is graag bereid eventuele vragen over een dakraam te beantwoorden. U kunt daarvoor bellen met 0900-11 44 900 of mailen naar info@woonservice.nl.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.