Visserstraat in Klijndijk

Visserstraat in Klijndijk

In Klijndijk aan de Visserstraat heeft Woonservice de afgelopen jaren twee-onder-één-kap woningen ververst. De 10 woningen die op de locatie stonden hebben plaatsgemaakt voor 8 karakteristieke woningen met aan de zonnige voorzijde een veranda. De woningen zijn geschikt voor jong en oud.

Klantgestuurd verversen

Het verversen is gericht op kleinschalige vernieuwing op basis van vrijwillige deelname. Per blokje van twee worden de woningen gesloopt en verhuizen de bewoners voor een korte periode naar een gestoffeerde wisselwoning. Zodra de nieuwe woning klaar is, verhuizen de bewoners terug naar hun oude plek in een nieuwe woning die voldoet aan de eisen van de tijd.

De woning

De indeling van de woning is onze moderne basisplattegrond die levensloopbestendig is en mogelijkheden biedt voor een brede doelgroep. Zo is de trap naar de verdieping recht en gemakkelijk beloopbaar en kan op de zolder een derde slaapkamer worden gecreëerd. Daarnaast was er volop keuze: een keuken en sanitair naar eigen smaak en/of tuindeuren van de keuken naar de tuin.

Kwaliteit toevoegen

Woonservice vindt het belangrijk om in te spelen op de ontwikkelingen in demografie in de dorpen in het werkgebied. Met het verversingsproject aan de Visserstraat bouwen we twee woningen minder terug, maar voegen tegelijkertijd wel kwaliteit toe. De nieuwe woningen voldoen aan de vraag naar betaalbare, energiezuinige woningen die ook nog eens levensloopbestendig zijn. 

Opgeleverd

De eerste fase van 4 woningen is in juni 2014 opgeleverd en de tweede fase van 4 woningen in januari 2015.