Nei Arf in Exloo

Nei Arf in Exloo

Op de oude gemeentewerf van Exloo zijn rondom een centraal erf 13 multifunctionele woningen gerealiseerd. Het betreffen 6 half vrijstaande woningen en 7 rijwoningen die naar eigen invulling zijn opgeleverd.

De woning

Bij de rijwoningen was het mogelijk om een badkamer en slaapkamer op de begane grond te realiseren. De standaard indeling heeft een ruime woonkamer met open keuken en twee slaapkamers met een optie voor een derde slaapkamer op de eerste verdieping. Er zijn rijwoningen zonder en met een veranda.

 

De half vrijstaande woningen hebben eveneens een riante woonkamer met woonkeuken, een luie trap naar de verdieping met een badkamer en twee slaapkamers en een vaste trap naar de zolder. Een luie trap is dankzij de kleine optreden en grote aantrede een eenvoudig begaanbare trap voor jong en oud.

Huur en koop

Het project is gericht op huur en koop, van de 13 woningen zijn 10 woningen bestemd voor huur en 3 voor koop. Alle koopwoningen zijn verkocht.

Naoberschap

Door het bijzondere ontwikkelproces hebben de toekomstige buurtgenoten elkaar goed leren kennen en is er al een hechte band ontstaan, een goede basis voor “naoberschap”: oog hebben voor elkaar en behulpzaam zijn voor je buren. Woonservice heeft vanaf het begin van de ontwikkeling van het project de buurt bij de ontwikkelingen betrokken.

Opgeleverd

De woningen zijn in februari 2014 opgeleverd.