Jongbloed Sleen

Jongbloed Sleen

Aan de Sideriusstraat in Sleen bouwen we 9 nieuwbouwwoningen.

Aan de Sideriusstraat in Sleen bouwen we 9 nieuwbouwwoningen binnen het plan Jongbloed. Dit project is een vervolg op de onlangs opgeleverde nieuwbouw aan de Broekveldstraat, Aumuhlerstraat en Entingestraat. Als de woningen in Jongbloed klaar zijn worden de nu grotendeels leegstaande woningen aan de Broekveldstraat en Aumuhlerstraat gesloopt en vervangen door 7 seniorenwoningen en 4 koopwoningen. De huidige woningen zijn verouderd en de lange rij woningen aan de Aumuhlerstraat is niet meer van deze tijd. Daarom hebben wij besloten om deze woningen te vervangen. De huidige bewoners bieden wij de mogelijkheid om terug te keren naar de nieuwbouwwoningen.

Er komen twee type woningen, een seniorenwoning en een levensloopwoning. In het uitbreidingsplan Jongbloed worden de levensloopwoningen gebouwd en in de aansluitende fase de seniorenwoningen. Alle woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De bovenverdieping van de seniorenwoning kunnen bewoners zelf indelen. De bovenverdieping van de levensloopwoning is ingericht met twee slaapkamers en een ruimte voor de technische installaties.

Aan de Sideriusstraat bouwen we 3 rijen levensloopwoningen; 1 blokje van 2, 1 blokje van 3 en 1 blokje van 4. In de 2e fase worden aan de Broekveldstraat en Aumuhlerstraat 3 rijtjes seniorenwoningen gebouwd; 2 blokjes van 2 en 1 blokje van 3.

Specificaties

  • Type woning: seniorenwoning en levensloopwoning
  • Voor wie: seniorenwoning 55+’ers. Levensloopwoning meerdere doelgroepen
  • Badkamer en slaapkamer op begaande grond
  • Energiezuinig
  • Huurtoeslag mogelijk

Status

Bij de woningen van de 1e fase aan de Sideriusstraat is de bouw gestart en deze woningen zijn toegewezen. De 2e fase aan de Broekveldstraat en Aumuhlerstraat start naar verwachting eind 2020.