Jade fase C in Beilen

Jade fase C in Beilen

In het centrum van Beilen ontstaat Jade. De edelsteen die deze naam draagt, belooft 'harmonie en evenwicht'. Dat is precies wat Woonservice met deze plek voor ogen heeft. Jade wordt een levendige plek voor oud én jong. Een gebied waar mensen wonen, zorg kunnen ontvangen, actief deelnemer zijn van de activiteiten van Stichting Welzijnswerk én waar in de toekomst ook kinderen naar school gaan of naar de kinderopvang.

Fase C

Het nieuwbouwproject Jade bestaat uit verschillende fasen. In face C hebben twee lange blokken verouderde huizen aan de Vos van Steenwijkstraat en aan de Hofstraat plaatsgemaakt voor 12 twee-onder-één-kapwoningen. De woningen zijn ontworpen door DAAD architecten uit Beilen en gebouwd door Nijhuis Noord uit Assen.

De woning

De twee-onder-één-kapwoningen zijn ruim, duurzaam en energiezuinig. De woning zijn toekomstbestendig door de badkamer en slaapkamer op de begane grond. De derde verdieping is naar eigen invulling ingericht. Dit geldt ook voor de keuken en het sanitair, deze mocht de huurder naar eigen smaak uitkiezen.

Opgeleverd

Op 10 mei 2016 hebben de eerste bewoners in feestelijke sfeer de sleutel ontvangen.