Hazekampstraat in Schoonoord

Hazekampstraat in Schoonoord

In Schoonoord aan de Hazekampstraat heeft Woonservice 12 twee-onder-één-kap woningen gerealiseerd en 2 kavels verkocht. De oude woningen hebben geplaatst gemaakt voor twee-onder-één-kap woningen die toekomstbestendig zijn met een slaap- en badkamer op de begane grond. Dit afgeronde project is een vervolg op het verversingsproject aan de Ellertstraat en Klijnstraat in Schoonoord.

Klantgestuurd verversen

Het verversen zoals Woonservice dat eerder met succes heeft toegepast in Westerbork en Schoonoord is gericht op kleinschalige vernieuwing op basis van vrijwillige deelname. Per blokje van twee worden de woningen gesloopt en verhuizen de bewoners voor een korte periode naar een gestoffeerde wisselwoning. Zodra de nieuwe woning klaar is, verhuizen de bewoners terug naar hun oude plek in een nieuwe woning die voldoet aan de eisen van de tijd.

De woning

De ruime, duurzame en energiezuinige woningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond. De verdieping is naar eigen invulling ingericht. Dit geldt ook voor de keuken en het sanitair, deze mocht de huurder naar eigen smaak uitkiezen.

Opgeleverd

De 12 woningen zijn in 3 fasen vervangen door de nieuwbouwwoningen. De laatste woningen zijn in januari 2017 opgeleverd.