Eikenlaan in Veenoord

Eikenlaan in Veenoord

De 14 gedateerde twee-onder-één-kappers aan de Eikenlaan in Veenoord hebben plaatsgemaakt voor 10 nieuwe, duurzame woningen. De woning zijn hierdoor klaargemaakt voor de toekomst, zodat jong en oud erin kan (blijven) wonen.

De woning

De ruime, duurzame en energiezuinige woningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond. De verdieping is naar eigen invulling ingericht. Dit geldt ook voor de keuken en het sanitair, deze mocht de huurder naar eigen smaak uitkiezen.

Bijdrage Fonds Bouwen

Het bouwen van deze nieuwe woningen is mede mogelijk door een bijdrage uit het Fonds Bouwen, Duurzaamheid en Jeugdwerkloosheid, van de gemeente Emmen. Het project ontvangt deze bijdrage omdat het bijdraagt aan het stimuleren van de bouwwereld, het verduurzamen van woningen en de bestrijding van jeugdwerkloosheid. Er werken bijvoorbeeld leerlingen van scholen mee op de bouw om werkervaring op te doen.

Huur en koop

Het project is gericht op huur en koop, van de 10 woningen zijn 8 woningen bestemd voor huur en 2 voor koop. Alle koopwoningen zijn verkocht.

Opgeleverd

De eerste fase van 4 woningen is in maart 2016 opgeleverd. De tweede fasen van 6 woningen zijn in juni 2016 opgeleverd.