Broekveldstraat e.o. Sleen

Broekveldstraat e.o. Sleen

Aan de Broekveldstraat, Aumuhlerstraat en Entingestraat hebben we 20 woningen vervangen door nieuwbouw. De huidige woningen waren verouderd, de seniorenwoningen aan de Entingestraat staan stedenbouwkundig ongelukkig en de lange rij woningen aan de Aumuhlerstraat is niet meer van deze tijd. Daarom hebben wij besloten om deze woningen te vervangen. De huidige bewoners hebben de mogelijkheid gekregen om terug te keren naar de nieuwbouwwoningen.

Er zijn twee type woningen, een seniorenwoning en een levensloopwoning. Alle woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De bovenverdieping van de seniorenwoning kunnen bewoners zelf indelen. De bovenverdieping van de levensloopwoning is ingericht met twee slaapkamers en een ruimte voor de technische installaties zoals de cv-ketel.

Aan de Broekveldstraat bouwen we 4 rijtjes van 3 seniorenwoningen. De doodlopende steegjes aan de Entingestraat trekken we door naar de Broekveldstraat. Zo ontstaat een prettiger straatbeeld met doorlopende straten. Aan deze nieuwe straten en aan de Aumuhlerstraat komen in totaal 4 blokjes twee-onder-één-kapwoningen van het type levensloop te staan.

Specificaties

  • Type woning: seniorenwoning en levensloopwoning
  • Voor wie: seniorenwoning 55+’ers. Levensloopwoning meerdere doelgroepen
  • Badkamer en slaapkamer op begaande grond
  • Energiezuinig
  • Huurtoeslag mogelijk

Status

De woningen zijn in 2019 opgeleverd.