Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

We hebben het vinden van een woning opgedeeld in 6 stappen. Lees hieronder hoe u in 6 stappen de nieuwe bewoner van een huurwoning van Woonservice in Drenthe en Groningen wordt.

Stap 1: Inschrijven

Inschrijven gaat heel eenvoudig via ons inschrijfformulier. U vult hier uw gegevens in en kunt direct een persoonlijke account aanmaken voor Mijn Woonservice. Met dit account kunt u reageren op woningen. Na een controle van uw gegevens krijgt u een bevestigingsmail over uw inschrijving. Dit kan soms een werkdag duren.

Stap 2: Woningaanbod bekijken

Ons woningaanbod kunt u hier bekijken. Hier vindt u een overzicht van alle beschikbare woningen.

Stap 3: Reageren op een woning

Via Mijn Woonservice logt u in met uw persoonlijke inloggegevens. Vul bij gebruikersnaam uw e- mailadres in en daaronder uw wachtwoord en klik op ‘inloggen’. Ga via de linker kolom naar de pagina ‘Huur aanbod’. Klik op de woning van uw interesse. Voldoet doet u aan de voorwaarden, zoals Passend Toewijzen. Klik dan op ‘reageren’.

Hoe kom ik zo snel mogelijk aan een woning?
Bent u actief op zoek naar een woning? Neem dan elke week een kijkje op onze website. Zo hoeft u geen woning te missen. Wilt u beschikbare woningen ook in uw mailbox ontvangen? Maak een zoekprofiel aan in Mijn Woonservice. U krijgt automatisch bericht als er een huurwoning van uw interesse vrij komt.

Stap 4: De voorlopige aanbieding

Heeft u gereageerd op een woning die past bij uw inkomen? En staat u het langst bij Woonservice ingeschreven? Dan komt u als eerste in aanmerking. U ontvangt dan persoonlijk bericht van ons.

U mag aangeboden woningen weigeren, met een maximum van 2 keer. Weigert u de derde aangeboden woning ook, dan wordt u uitgeschreven als woningzoekende.

Bedenktijd
Is de woning voor u? Dan heeft u nog twee dagen om te bepalen of u de woning accepteert. Wilt u de woning toch niet, dan geldt dit als een weigering.

 

Stap 5: De check

Om u de woning definitief te kunnen aanbieden, moet u een aantal gegevens bij ons aanleveren, waaronder inkomensgegevens (verzamelinkomen). Woonservice gebruikt deze gegevens om na te gaan of wij conform de Wet Passend Toewijzen de woning aan u mogen verhuren. Heeft u nog niet eerder bij Woonservice gehuurd? Dan kunnen wij u uitnodigen voor een kennismakinggesprek.

Stap 6: Sleuteloverdracht

De woonconsulent van Woonservice maakt een afspraak met u om het huurcontract te tekenen en de sleutel aan u te overhandigen.

Overname
Wilt u meer weten over hoe het werkt als u iets wil overnemen van de huidige bewoner? Hier vindt u meer informatie. 

Brochure 'Op zoek naar een woning? Zo werkt het bij Woonservice'