Reparaties & onderhoud

headerservicemedewerker

Veilig Thuis Keur

Het Veilig Thuis Keur is een keurmerk voor de gas- water en elektrische installaties in een woning. Sinds het najaar van 2010 laat Woonservice al haar woningen periodiek controleren op de veiligheid van installaties.Woonservice werkt voor de keuringen samen met de Energiewacht.

Woonservice vindt het belangrijk dat de bewoners in een veilige woning wonen. Goede installaties zijn daarbij van groot belang. Daarom is besloten om alle woningen om de 7 jaar te keuren, te beginnen met de oudste woningen.


Over de keuringen
De keuringen worden altijd uitgevoerd in aanwezigheid van de bewoner. Samen met de monteur worden de installaties bekeken. De monteur kan de bewoner wijzen op eventueel aanwezige risico’s of niet deugdelijke, zelf aangebrachte, installaties. De huurder kan uiteraard ook vragen stellen. Wanneer er zaken worden geconstateerd waarvoor Woonservice verantwoordelijk is, dan worden deze doorgegeven aan een installatiebedrijf die de herstelwerkzaamheden zo spoedig mogelijk gaat uitvoeren. Zijn de installaties in orde, dan krijgt de woning het Veilig Thuis Keur conform NTA 8025.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.