Isolerende beglazing

Heeft u dubbelglas in uw ramen? 
Het kan voorkomen dat uw ramen beslaan, we noemen dit condens. Dit kan zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van uw ramen ontstaan.

Mijn ramen beslaan aan de binnenzijde

Wanneer het buiten koud is en de luchtvochtigheid in uw huis hoog is, dan kan het gebeuren dat uw ramen aan de binnenkant beslaan. In badkamers, keukens en zelf woonkamers waar veel vocht aanwezig is, komt dit vaak voor. Dit komt niet door het dubbelglas, maar door een combinatie van temperatuur en vochtigheid. Bij standaard isolatieglas is de kans op condensvorming groter dan bij HR++ isolatieglas.

Hoe krijgt u deze condens weer weg of voorkomt u dat deze condens ontstaat?
Door de ruimten waar de ramen beslaan dagelijks te ventileren. Zet bijvoorbeeld ramen en deuren vaker open. U kunt  ook ’s avonds voor het naar bed gaan ventileren. Zet eerst de verwarming lager of de thermostaat op 15°C en ventileer de ruimte door een raam of deur open te zetten. Het is ook verstandig om ’s nachts in uw slaapkamer een raam op een kier te zetten.

Mijn ramen beslaan aan de buitenzijde

In sommige situaties ontwikkelt zich condens aan de buitenzijde van uw ramen. De condens ontstaat wanneer er een lage buitentemperatuur is, samen met een hoge luchtvochtigheid. Deze situatie komt vaak voor tijdens de ochtenduren in het voor- en najaar. De condens verdwijnt in de loop van de ochtend weer, zodra de temperatuur oploopt en de luchtvochtigheid afneemt. Het beslaan van uw ramen aan de buitenzijde is niet te voorkomen. Het droogwrijven van de ruit heeft geen zin. Zolang de buitentemperatuur laag is en de luchtvochtigheid hoog, dan zal de condens terugkomen.

Er ontstaan kleurvlekken op mijn ramen

Wanneer kleurvlekken die op olievlekken lijken op dubbelglas ontstaan, dan is er sprake van interferentie. Wanneer er op het glas gedrukt wordt verplaatst de vlek zich. Dit is geen productfout, maar een natuurkundig verschijnsel en niet te voorkomen.

 

 

 

 

 

Er is condens tussen het dubbelglas ontstaan

Wanneer er condens aan de binnenzijde van het dubbelglas ontstaat is de ruit lek. Is dit bij u het geval? Dan gaan we daar iets aan doen. Uw raam moet dan vervangen worden. Woonservice heeft hierover afspraken gemaakt met Wits Beilen. U kunt direct contact met ze opnemen via 0593 52 34 12 om een afspraak in te plannen.