Keuken

Is uw keuken 22 jaar oud? Dan krijgt u van ons bericht dat u gratis uw keuken mag laten vervangen. Heeft u hier geen belang bij? Vindt u uw huidige keuken nog prima? Dan hoeft het niet. Aan u de keus! Is uw keuken nog geen 22 jaar oud, maar wilt u wel graag een andere keuken? Dan bieden wij hiervoor ook mogelijkheden. U betaalt dan een restbedrag voor de huidige keuken. Hoe hoog dat bedrag is, is afhankelijk van de leeftijd van uw keuken.

Wat voor keuken krijg ik?

Wanneer u kiest voor keukenvervanging, dan mag u bij Woonservice zelf een keuken uitkiezen. Wij bieden een relatief ruime basiskeuken met verschillende keuzemogelijkheden in kleur, type werkblad en tegelwerk. En afhankelijk van uw woning zijn er ook verschillende opstellingen mogelijk, zoals meer of minder bovenkasten en een rechte of een hoekopstelling.

Meerkosten

Woonservice biedt een relatief ruime basiskeuken. Wilt u meer dan de basiskeuken, bijvoorbeeld een extra grote opstelling of inbouwapparatuur, dan kan dat in overleg. Voorop staat dat u de meerkosten vooraf betaalt.

Kookpakket
Een veel gekozen uitbreiding van de basiskeuken is ons kookpakket. Deze bestaat uit:

  • Een verlenging van het werkblad met een extra ladekast van 60 cm.
  • Een inbouw inductiekookplaat.
  • Een afzuigkap, waarbij u kunt kiezen uit een vlakscherm afzuigkap (met bovenkast) of een luxe RVS-schouw. 
  • Aftimmering van de bovenkasten tot aan het plafond.
  • Uitbreiding (wanneer nodig) van de meterkast met een kookgroep.

Wanneer u kiest voor het kookpakket krijgt u een huurverhoging van € 7,- per maand.  

Mijn keuken is nog geen 22 jaar oud

Is uw keuken jonger dan 22 jaar, maar ouder dan 15 jaar, dan mag uw keuken vervangen worden. U betaalt dan een vergoeding voor de restwaarde van de keuken. In de onderstaande tabel geven we een indicatie van de kosten. Weet u niet precies hoe oud uw keuken is? Vul het onderstaande aanvraagformulier in.

Bouwjaar keuken Restbedrag

 

1998 € 0
1999 € 136
2000 € 272
2001 € 408
2002 € 544
2003 € 680
2004 € 816
2005 € 952

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keuken aanvragen?

Vul het onderstaande aanvraagformulier in. Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken.

Koken op inductie

Heeft u op dit moment een gaskookplaat, maar wilt u graag over naar het koken op inductie. U kunt een aanvraag doen om op inductie te gaan koken, juist in combinatie met zonnepanelen is dit vaak zeer aantrekkelijk om te doen.

Kookplaat van Woonservice
Als u een keuken heeft met een kookpakket (kan sinds 2010) kunt u de gaskookplaat omruilen voor een inductie kookplaat. Hiervoor betaalt u een eenmalige bijdrage van € 150,- voor het aanleggen van een kookgroep (elektra: 2 x 220 volt) en een huurverhoging van € 1,- per maand.

Kookplaat van uzelf
Heeft u een eigen (gas)kookplaat dan kunt u wel een aanvraag doen voor het aanleggen van een kookgroep (elektra: 2 x 220 volt) à € 150,- maar het aanschaffen van een inductie kookplaat is voor uzelf.

Ga naar MijnWoonservice om de aanvraag te doen en gelijk akkoord te geven voor de eigen bijdrage/huurverhoging.
 

Aanvraag keuze onderhoud
  • ?
Vond u deze informatie nuttig?