Huur en geldzaken

headerhuurbetalen

De huur betaalt u maandelijks en steeds vooraf. Dit betekent dat uw huur uiterlijk op de eerste dag van de maand bij ons binnen moet zijn. Dit hebben we met elkaar afgesproken in de huurovereenkomst. Ons rekeningnummer is IBAN: NL 04 ABNA 04687 93534. Betaalt u via automatische incasso? Dan wordt uw huur op de eerste dag van de maand automatisch van uw rekening afgeschreven. Zo heeft u er geen omkijken naar en bent u altijd op tijd met uw betaling.

Is de huurbetaling vóór de eerste van de maand voor u een probleem en ontvangt u daarom steeds een aanmaning? Neem dan contact op om een inloopregeling te treffen. Aanmaningen behoren dan tot het verleden.

Als u om wat voor reden dan ook niet in staat bent om de huur te voldoen, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Misschien kunnen we een regeling treffen of u doorverwijzen naar de hulpverlenende instanties. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het wordt om alsnog uw huur te betalen.

Huurt u een woning? En bent u in verhouding tot uw inkomen veel geld kwijt aan huur? Dan kunt u een tegemoetkoming in de huurkosten krijgen: de huurtoeslag.

Bij een overeenkomst horen spelregels. Wanneer u een huurovereenkomst tekent gaat u tevens automatisch akkoord met de Algemene Huurvoorwaarden van Woonservice.

U kunt dagelijks de huur van uw woning opzeggen.

Hiervoor gelden de volgende regels:

  • Eén maand opzegtermijn. Dus als u de huur per 14 maart wilt beëindigen, dan moet u dit uiterlijk 14 februari aan ons melden.
  • Einde huurdatum is een werkdag (maandag t/m vrijdag).

Wanneer een (mede)huurder vertrekt uit de woning dient dit schriftelijk gemeld te worden. U doet gezamenlijk een deelopzegging. 

Hiervoor kunt het (digitale) formulier deelopzegging gebruiken.

 

 

Verhuizen...waar moet u aan denken? Woonservice wil u informeren over wat er bij komt kijken wanneer u de huur opzegt.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.