Wat te doen bij overlijden?

Als iemand in uw omgeving overlijdt, dan is dat een ingrijpende gebeurtenis. Als nabestaande moet u van alles regelen. Ook het voortzetten of opzeggen van de huurovereenkomst.

Medehuurder

Als de hoofdhuurder overlijdt, dan wordt de medehuurder automatisch hoofdhuurder. Dit geldt zowel voor een achterblijvende echtgenoot als voor een medehuurder in een andere samenlevingsvorm. De huurovereenkomst blijft geldig en de medehuurder wordt hoofdhuurder. Vraagt u in dit geval wel een naamswijziging aan, zodat wij er voor kunnen zorgen dat het huurcontract op uw naam komt te staan.

Medebewoner

Bent u medebewoner, maar staat u niet op het huurcontract als medehuurder? En u wilt wel in de woning blijven wonen? In dat geval kunt u een aanvraag indienen om huurder te worden. Dat kan tot zes maanden na het overlijden van de hoofdhuurder. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Deze vindt u hier.

Ontvangt u huurtoeslag?

Als één van de huurders overlijdt, kan dat van invloed zijn op de huurtoeslag. Bijvoorbeeld omdat het gezamenlijk inkomen verandert. Op de website van de Belastingdienst kunt u hier meer over lezen.

Bent u erfgenaam?

Is er geen bewoner die de huurovereenkomst voortzet?  Dan moet de huurovereenkomst worden opgezegd. Bent u erfgenaam en wilt u de huur opzeggen? Dit kan als volgt:

  • Online via Mijn Woonservice, mits u over de inloggegevens beschikt.
  • Via onderstaand opzeggingsformulier.
  • Per e-mail via info@woonservice.nl

Woonservice hanteert een opzeggingstermijn van één maand. De erfgenamen zijn verantwoordelijk voor het betalen van de huur, het ontruimen van de woning en het herstel van eventuele gebreken aan de woning. Meer informatie over het opzeggen van de woning vindt u bij Huur opzeggen.

Huuropzegging
  • Nieuwe adresgegevens

  • ?
  • ?
  • ?
Vond u deze informatie nuttig?