Oplevering van de woning

Wanneer u de huur van uw woning heeft opgezegd, is het de bedoeling dat u de woning goed achterlaat voor een volgende huurder. Maar wat is goed? In onderstaande checklist kunt u precies lezen wat u moet doen om de woning goed achter te laten.

Huisdieren

Heeft u huisdieren? Dan moet u vóór het inleveren van de sleutels de hele woning behandelen met vlooienspray.

Centrale verwarming

Verhuist u in de periode tussen 1 oktober en 31 maart?  Schakel de centrale verwarming dan niet uit. Zet alle radiatoren open en stel de kamerthermostaat in op 10o C. Het verbruik vanaf de datum waarop u de sleutels inlevert is uiteraard voor rekening van Woonservice.

Meterstanden

U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de meterstanden van gas, water en elektra aan uw leveranciers. U dient dit uiterlijk een week na het inleveren van de sleutels te doen. Verhuist u naar een andere woning? Vergeet dan niet om uw verhuizing ruim van tevoren door te geven bij uw leverancier. Zo voorkomt u dat u in de nieuwe woning geen gas, water of elektra heeft.

Vergoeding zelf aangebrachte veranderingen

Heeft u in de afgelopen jaren iets aan de woning veranderd? Bijvoorbeeld een carport gebouwd of een ligbad in de badkamer gemaakt? Onze Adviseur Wonen komt bij u langs om hierover afspraken met u te maken. In sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen voor de veranderingen die u zelf heeft aangebracht. U moet dan voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De woning moet door de verandering meer waard zijn.  
  • U heeft toestemming gekregen van Woonservice, voordat u aan de slag ging met het aanbrengen van de verandering.
  • De vergunningen voor de verandering of bijgebouwen zijn aanwezig.
  • De veranderingen zijn volgens Woonservice deugdelijk, volgens de voorschriften uitgevoerd en goed onderhouden.
  • U heeft een factuur van de gemaakte kosten en deze kosten zijn minimaal € 250,-.
Vond u deze informatie nuttig?