De Voorzieningenwijzer

Woonservice vindt het belangrijk dat u goed kunt wonen, tegen een betaalbare prijs. Daarom zijn we kritisch op onze huurprijzen en bieden we energiebesparende maatregelen aan. Door onderzoek weten we dat er voor onze huurders aan de inkomstenkant ook geld te verdienen valt: door over te stappen van energieleverancier, door een goed passende zorgverzekering te kiezen of gebruik te maken van toeslagen. Om die reden is Woonservice in 2016 gestart met de pilot De Voorzieningenwijzer.

Wat is De Voorzieningenwijzer?

De Voorzieningenwijzer is een combinatie van persoonlijke, professionele ondersteuning en een uniek computerprogramma. Samen met een adviseur van De Voorzieningenwijzer doorloopt u het computerprogramma met daarin alle gemeentelijke regelingen, zorgverzekeringen, energieleveranciers en toeslagen. Zo kunt u direct zien wat het beste bij uw wensen en situatie past. Stel u gebruikt bepaalde medicijnen en heeft specifieke medische behandelingen nodig, dan ziet het computerprogramma direct welke zorgverzekering en welk pakket daar het beste bij past.

Waarom biedt Woonservice dit aan?

Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat de huur betaald wordt. En we het vinden het ook fijn dat er na het betalen van de vaste lasten geld overblijft voor de dingen die het leven mooi maken. Ellen Stevens, manager Klant & Markt licht toe: "Er zijn zo veel regelingen, toeslagen en aanbieders. Het is heel moeilijk om in dat grote aanbod goede keuzes te maken. Terwijl om rond te komen het juist zo belangrijk kan zijn om optimaal gebruik te maken van toeslagen en de best passende zorgverzekering te kiezen."

Wie komen hiervoor in aanmerking?

Woonservice biedt De Voorzieningenwijzer aan in samenwerking met gemeenten. Dit betekent dat we per gemeente huurders hiervoor benaderen. U ontvangt dan een flyer met meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn in uw gemeente? Stuur dan een e-mail naar info@woonservice.nl.