Zonnepanelen

Internetten, de was doen, TV kijken. De energierekening is maandelijks een hoge kostenpost. En de verwachting is dat deze rekening in de toekomst alleen maar hoger wordt. Woonservice wil wonen betaalbaar houden. Daarom investeren wij fors in energiebesparende maatregelen. Zo kunt u zonnepanelen op het dak van uw woning krijgen. Hiermee bespaart u gemiddeld € 200,- per jaar op uw energierekening!

Zonnepanelen voor € 12,- per maand

Voor € 12,- per maand huurverhoging krijgt u 8 zonnepanelen op uw dak. Afhankelijk van de ligging van uw dak kunt u hiermee gemiddeld € 200,- per jaar besparen op uw energierekening. Komt u in aanmerking voor huurtoeslag? Dan tellen de kosten voor zonnepanelen mee bij het berekenen van uw toeslag. Het kan dus betekenen dat u meer huurtoeslag krijgt.

Kom ik in aanmerking?

Iedere huurder mag zonnepanelen. Mits uw woning er geschikt voor is. We kijken daarbij onder andere naar de ligging van uw woning ten opzichte van de zon. Heeft u een huurachterstand, maar wilt u graag zonnepanelen? Dan gaan we met u in overleg. 

Zonnepanelen aanvragen

Overtuigd van de voordelen van zonnepanelen? Ga dan naar Mijn Woonservice  en geef via 'Direct regelen' gelijk akkoord voor de huurverhoging en plaatsing.

Heeft u nog geen account voor Mijn Woonservice? Klik hier om een account aan te maken. 

Meer informatie

Meer informatie over het plaatsen van zonnepanelen, via Woonservice vindt u in onze brochure 'Lekker wonen, lagere lasten'.

Veel gestelde vragen

  • Voor het aanbrengen van de 8 zonnepanelen inclusief het plaatsen van de omvormer, krijgt u een netto huurverhoging van € 12,00 per maand.

  • De opbrengst van de zonnepanelen hangt af van meerdere zaken, zoals het aantal zonuren en hoe uw dak ligt ten opzichte van de zon. In het meest gunstige geval zijn de zonnepanelen volledig op het zuiden gericht. De opbrengst zal dan per jaar ongeveer 1800 kWh zijn. In het ongunstigste geval kunnen de zonnepanelen alleen richting het westen of oosten worden gericht. De opbrengst zal dan ongeveer 1450 kWh per jaar zijn.

Vond u deze informatie nuttig?