Zonnepanelen

Internetten, de was doen, TV kijken. De maandelijkse energierekening vormt een groot deel van uw maandelijkse woonlasten. En deze kosten zullen naar verwachting in de toekomst alleen maar stijgen. Woonservice wil wonen betaalbaar houden. Daarom investeren wij fors in energiebesparende maatregelen. Huurders met zonnepanelen besparen per jaar gemiddeld € 200,- op hun energierekening. Niet alleen leuk voor uw portemonnee, maar ook nog eens goed voor het milieu.

Zonnepanelen voor € 12,- per maand

Woonservice biedt de plaatsing van 8 zonnepanelen op uw woning aan voor een netto huurverhoging van € 12,- per maand. Komt u in aanmerking voor huurtoeslag? Dan tellen de kosten voor zonnepanelen mee bij het berekenen van uw toeslag.

Kom ik in aanmerking?

Iedere huurder mag gebruik maken van ons aanbod. Wij stellen alleen als voorwaarde dat uw woning geschikt moet zijn voor zonnepanelen. We kijken daarbij onder andere naar de ligging van uw woning ten opzichte van de zon. Heeft u een huurachterstand, maar wilt u graag zonnepanelen? Dan gaan we met u in overleg om te kijken wat er mogelijk is.

Zonnepanelen aanvragen

Overtuigd van de voordelen van zonnepanelen? Ga dan naar Mijn Woonservice  en geef via 'Direct regelen' gelijk akkoord voor de huurverhoging en plaatsing.

Heeft u nog geen account voor Mijn Woonservice? Klik hier om een account aan te maken. 

Meer informatie

Meer informatie over het plaatsen van zonnepanelen, via Woonservice vindt u in onze brochure 'Lekker wonen, lagere lasten'.

Veel gestelde vragen

  • Voor het aanbrengen van de 8 zonnepanelen inclusief het plaatsen van de omvormer, krijgt u een netto huurverhoging van € 12,00 per maand.

  • De opbrengst van de zonnepanelen hangt af van meerdere zaken, zoals het aantal zonuren en hoe uw dak ligt ten opzichte van de zon. In het meest gunstige geval zijn de zonnepanelen volledig op het zuiden gericht. De opbrengst zal dan per jaar ongeveer 1800 kWh zijn. In het ongunstigste geval kunnen de zonnepanelen alleen richting het westen of oosten worden gericht. De opbrengst zal dan ongeveer 1450 kWh per jaar zijn.

Bekijk meer veel gestelde vragen
Vond u deze informatie nuttig?