Veel gestelde vragen zonnepanelen

header home

Veel gestelde vragen zonnepanelen

Wat wordt er geplaatst?

Er worden 8 zwarte zonnepanelen op het dak van uw woning geplaatst. In de woning wordt een omvormer geplaatst, deze is nodig om de opgewekte stroom geschikt te maken voor het elektriciteitsnet. Vanaf de omvormer wordt er een kabel naar de meterkast aangelegd. Deze zal zoveel mogelijk worden weggewerkt, maar het kan voorkomen dat hiervoor een elektrabuisje op een muur moet worden geplaatst.

 

Wat kost het om mee te doen?

Voor het aanbrengen van de 8 zonnepanelen inclusief het plaatsen van de omvormer, krijgt u een nette huurverhoging van € 12,00 per maand.

 

Wordt de jaarlijkse huurverhoging ook berekend over de zonnepanelen?

Ja, de huurverhoging wordt opgenomen in de nettohuur, dit betekent dat ook de jaarlijkse huurverhoging over dit bedrag wordt berekend. Heeft u recht op huurtoeslag? Dan tellen de kosten van de zonnepanelen mee bij het berekenen van uw huurtoeslag.

 

Wat levert het op?

De opbrengst van de zonnepanelen hangt af van meerdere zaken, zoals het aantal zonuren en hoe uw dak ligt ten opzichte van de zon. In het meest gunstige geval zijn de zonnepanelen volledig op het zuiden gericht. De opbrengst zal dan per jaar ongeveer 1800 kWh zijn. In het ongunstigste geval kunnen de zonnepanelen alleen richting het westen of oosten worden gericht. De opbrengst zal dan ongeveer 1450 kWh per jaar zijn.

 

Wat is salderen?

Salderen is de verrekening tussen de stroom die u verbruikt en de stroom die u door de zonnepanelen aan het elektranet levert.

 

Hoe maak ik zonnepanelen schoon?

Het schoonmaken van de panelen is in principe niet nodig. De panelen regenen vanzelf weer schoon.

Mocht u de panelen toch eens schoon willen maken, omdat er b.v. tijdens lange periode zonder regen een aantal vogels u panelen hebben onder gepoept, dan mag u dit NIET met kraanwater doen. In kraanwater zit kalk en zorgt voor een waas wat het rendement niet ten goede komt. Voor het schoonmaken zou u regenwater kunnen gebruiken.

 

Wat is de tijd tussen de aanvraag en het plaatsen van de panelen?

Dit is afhankelijk van het aantal aanvragen. door de grote belangstelling moet u uitgaan van een levertijd van 2 à 3 maanden. Wij doen ons best alle aanvragen zo snel mogelijk te verwerken.

 

Wanneer gaat mijn huurverhoging voor zonnepanelen in?
De huurverhoging gaat in zodra de zonnepanelen op uw dak geplaatst zijn en u begint met het opwekken van zonne-energie.

 

Hoe vraag ik zonnepanelen aan?

Dit kan per mail naar mijnkeuze@woonservice.nl.

 

Kan elke huurder meedoen?

Nee, helaas zijn niet alle woningen hiervoor geschikt. Woningen met een gedeeld dak, b.v. een appartementencomplex of een duplexwoning worden niet individueel uitgevoerd. Ook kijken we naar schaduwval op het dak en of er voldoende ruimte is om de panelen te plaatsen. Als er te veel schaduw is of te weinig ruimte, dan komt u niet in aanmerking voor zonnepanelen. Heeft u een huurachterstand? Dan gaan we met u in overleg om te kijken wat er mogelijk is.

 

Mag ik ook zelf zonnepanelen plaatsen?

Ja, dat mag. In dat geval doet u zelf de investering in de installatie en blijft de installatie uw eigendom.

 

Wie kan ik bellen bij een storing?

Bij een storing kunt u contact opnemen met Woonservice.

 

Hoe kan ik zien hoeveel stroom ik opwek?

Op de omvormer zit een display waarop de opbrengst af te lezen is.

 

Mijn omvormer is uit, hoe kan dit?

Zodra er buiten onvoldoende licht is om zonne-energie op te wekken, gaat de omvormer automatisch uit. Zodra er weer licht is, gaat de omvormer weer aan en wekt u weer energie op.

 

Moet ik een ander energieabonnement afsluiten?

Nee.

 

Kan ik bij mijn eigen energieleverancier blijven?

Ja.

 

Wat gebeurt er met het teveel aan stroom dat ik produceer?

Als op uw eindrekening blijkt dat u in totaal meer stroom heeft teruggeleverd dan verbruikt, dan krijgt u hiervoor in veel gevallen een terugleververgoeding van uw energieleverancier. De terugleververgoeding is bij de meeste energieleveranciers tussen de 5,5 en 7 cent per kWh.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.