Energie besparen

header home

Het energiepakket

Energiekosten bepalen voor een groot deel uw woonlasten. Woonservice probeert daarom haar woningen zo energiezuinig mogelijk te maken. We streven er naar binnen enkele jaren alle woningen met een langere toekomstwaarde te isoleren op het niveau van energielabel C of hoger. De belangrijkste ingreep hiervoor is het isoleren van daken. Dit doen wij kosteloos voor de huidige huurders. Zelf kunt u ook nog kiezen voor diverse maatregelen waarmee u snel en makkelijk energie kunt besparen. De kosten van de energiebesparende maatregelen waar u voor kiest worden doorberekend in een huurverhoging of u betaalt een eenmalige bijdrage.

 

Energiebesparende mogelijkheden

 

 • Zonnepanelen op huurwoningen
  Sinds 2014 leggen we zonnepanelen op huurwoningen. Met het aanbod van zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen binnen het keuze-onderhoud nemen wij als Woonservice onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

 • Hoog rendements beglazing
  Hoog rendement glas isoleert beter dan enkel glas, en verbetert uw comfort. Bovendien bespaart u ermee op uw stookkosten, zo verdient de investering zichzelf terug.

 

 • Spouwisolatie
  Een flinke stap in de goede richting is het isoleren van spouwmuren. Dan houdt uw huis warmte beter vast en slaat de verwarming minder vaak aan; daardoor verbruikt de ketel veel minder gas.

 

 • Vloerisolatie
  Vloerisolatie zorgt voor meer besparing op de energierekening dan vaak wordt gedacht én is goedkoper dan veel mensen denken. Na aanvraag ontvangt u advies op maat in, voor inzicht in uw mogelijkheden, de kosten en de besparing.

 

 • Waterbesparende perlator
  Een waterbesparende perlator is een mondstuk voor kranen. Het zorgt ervoor dat er lucht in de waterstraal komt, waardoor er minder water per tijdseenheid gebruikt wordt. De lucht zorgt er tevens voor dat de straal zijn waterdruk behoudt en de straal dus even krachtig blijft.

 

Voor wie is het energiepakket?
Energie besparen is simpel! Het energiepakket is voor iedereen beschikbaar en is onderdeel van het keuze-onderhoud. Met het keuze-onderhoud bieden we u keuze als het gaat om het onderhoud aan de binnenzijde van uw woning. Zo kunt u een keuken naar eigen smaak uitzoeken, een dakraam laten plaatsen of kiezen voor vloer- of spouwisolatie. Als huurder heeft u zelf de regie, u kiest wat het beste bij u past.

 

Wat zijn de kosten van de energiebesparende maatregelen?
De kosten van bijvoorbeeld vloerisolatie of spouwisolatie worden doorberekend in een huurverhoging of u betaalt een eenmalige bijdrage. Het is algemeen bekend dat dergelijke maatregelen voor huurders al snel kostendekkend zijn. Woonservice stimuleert het verder isoleren van woningen door  25% korting te geven op de huurverhoging.

 

Hoe kunt u een aanvraag indienen?
Een aanvraag indienen gaat snel en eenvoudig. U kunt hiervoor een mail sturen naar mijnkeuze@woonservice.nl. U kunt ook een schriftelijke aanvraag sturen naar Woonservice, Postbus 29, 9430 AA Westerbork onder vermelding van ‘aanvraag keuze-onderhoud’. Maar een telefoontje naar ons algemene nummer, 0900 11 44 900 is ook voldoende.

 

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Klant en Markt 0900 11 44 900 of info@woonservice.nl. Het is ook mogelijk informatie over het keuze-onderhoud aan te vragen via het hiervoor bestemde e-mailadres: mijnkeuze@woonservice.nl

bijlagen:
Brochure energiepakket en zonnepanelen
In deze brochure leest u alles over het energiepakket van Woonservice en over ons aanbod zonnepanelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.