Aan de slag met energie

Het mooie weer komt eraan! De temperaturen gaan stijgen. Het blijft weer langer licht. En we gaan er vaker op uit. In deze periode verbruiken we minder energie dan in de winter. Maar ook dan kunt u besparen op uw energieverbruik. En dat blijft nodig. We delen een aantal bespaartips met u. Daarnaast is er een nieuwe regeling beschikbaar vanuit de overheid. In deze energiespecial leest u er meer over. We gaan samen aan de slag met energie! Doet u mee?

Energietoeslag 2023 voor lage inkomens

Heeft u een minimuminkomen? Dan kunt u een energietoeslag 2023 van uw gemeente krijgen. De energietoeslag helpt u om de hoge energiekosten te betalen. De energietoeslag 2023 is maximaal € 1.300,-

Meer informatie
Direct aan de slag: bespaartips Welke regeling geldt voor u? Wat kan de gemeente voor u doen? Hoe kunnen wij u helpen?
Zonnepanelen, isolatie en/of HR++ glas Hoeveel gas en stroom verbruikt u? Houd uw maandbedrag in de gaten

Betalingsproblemen door hoge energierekening?

Is uw energierekening veel duurder geworden en heeft u hierdoor moeite met het betalen van de huur? Neem contact met op met Hanneke of Tineke van onze afdeling huurincasso. Zij helpen u graag, zodat uw huurachterstand zo klein mogelijk blijft. Contact opnemen kan telefonisch via 0593 56 46 00 of via de mail huurincassowoonservicenl.

 


 

Wat doet Woonservice?

Om wonen betaalbaar te houden, werken wij al jaren aan het verduurzamen van onze woningen. Daniel Botterfik, programmamanager verduurzaming: “Woonservice staat er goed voor. Het afgelopen jaar hadden wij een gemiddeld energielabel B. Er zijn nog ongeveer 100 woningen met een energielabel E, F of G. Een deel van deze woningen hebben we dit jaar aangepakt. En we blijven verder werken aan het verduurzamen van onze woningen. Helaas kunnen wij niet alle woningen in één keer aanpakken. We voeren bij 200 woningen per jaar energiebesparende werkzaamheden uit. En we vervangen woningen door nieuwe energiezuinige woningen.”

link-target="_self"
Projecten

Maar met alleen duurzame woningen zijn we er nog niet. Het is ook belangrijk dat we anders omgaan met energie. Bewuster en dus ook zuiniger. Dat is goed voor uw portemonnee. En voor de wereld. En nu denkt u misschien: ‘Hoe kan ik dan anders omgaan met mijn energiegebruik?’ Eddy heeft alvast een aantal energiebesparende tips op een rij gezet.