Nieuws

defheaderoptiemodel

Waarschuwing: beveiligingslek omvormers

RTV Drenthe kwam afgelopen donderdag met een reportage over een mogelijk beveiligingslek in de omvormer van het merk Hosola. Hier zijn we erg van geschrokken, aangezien wij ook gebruik maken van dit merk omvormers. We hebben daarom direct actie ondernomen.

 

Wat is er aan de hand?

De omvormer is het kastje dat hoort bij uw zonnepanelen. De omvormer is voorzien van de mogelijkheid om online de opbrengst van uw zonnepanelen te monitoren. Wanneer na de installatie van de omvormer het wachtwoord niet is gewijzigd, kan er eenvoudig ingelogd worden op uw computernetwerk.

  

Wat moet u doen als u na installatie van de omvormer het wachtwoord niet heeft gewijzigd? Om te voorkomen dat iemand ongewenst in uw computernetwerk kan komen, is het belangrijk dat u uw omvormer beveiligd. Dit kunt u zelf doen.

 

In deze handleiding staat precies beschreven welke stappen u moet doorlopen. Hierbij wordt ook gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staat in de brief of mail die u van Woonservice ontvangen heeft.

 

Ik kom er niet uit

Komt u er halverwege de stappen niet uit? Mail dan naar info@woonservice.nl en geef aan waar u vastloopt. Bij voorkeur met een print screen. Vermeld hierbij ook uw telefoonnummer. Wij helpen u dan verder.

 

Vindt u het te ingewikkeld? Mail naar info@woonservice.nl en geef aan wanneer wij het beste contact met u kunnen opnemen. Wij bellen u dan om een afspraak te maken, zodat een van onze medewerkers bij u langs kan komen.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.