Nieuws

defheaderoptiemodel

Vrijwillige buurtbemiddelaars gezocht!

Kun jij goed bemiddelen en vind je het leuk om je voor een ander in te zetten? Op 1 januari 2016 start in de gemeente Coevorden het project Buurtbemiddeling en er wordt nog gezocht naar vrijwilligers!

 

Wat is buurtbemiddeling?

Ruzies of problemen tussen buren kunnen hoog opstapelen en het woongenot en de leefbaarheid in een buurt aantasten. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld rommel, geluidsoverlast, stank of verschillende leefwijzen. Buurtbemiddelaars worden ingezet als buren er samen niet uitkomen. Een buurtbemiddelaar helpt buren hun ergernissen of ruzies samen op te lossen.

 

Opleiding

Buurtbemiddelaars krijgen in februari of maart 2016 een basistraining ‘Buurtbemiddeling’ en nemen deel aan intervisie- en themabijeenkomsten. Meningsverschillen kennen geen werktijd; daarom kun je als buurtbemiddelaar zowel overdag als ’s avonds ingezet worden. Beschikbaarheid is in overleg.

 

Contactpersoon

Spreekt het jou aan om als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan? Meld je dan aan bij óf neem voor meer informatie contact op met Margreet Teunissen (coördinator Buurtbemiddeling) van Maatschappelijk Welzijn Coevorden via buurtbemiddeling@mwcoevorden.nl of telefoonnummer 085 273 52 56.

Buurtbemiddeling is een project van Maatschappelijk Welzijn Coevorden, Domesta, Woonservice en de gemeente Coevorden.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.