Nieuws

defheaderoptiemodel

Vooruitdenken over wonen, welzijn en zorg met de Thuisblijver

Op dinsdag 31 januari is de allereerste Thuisblijver gelanceerd. Een initiatief van twaalf partners op het gebied van welzijn, wonen en zorg in Midden-Drenthe. De Thuisblijver is een gratis tijdschrift met praktische tips en mooie verhalen over langer thuis wonen. Deze week valt het tijdschrift bij alle 60-plussers in Midden-Drenthe op de mat en is het gratis af te halen bij de verschillende partners, huisartsen, zorginstanties, etc.

 

Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat we langer plezierig in onze vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen? Ook als iemand ouder wordt, of te maken heeft met een beperking. Dáár gaat de Thuisblijver over. Het is een laagdrempelig middel om mensen in een vroeg stadium vooruit te laten denken over hoe zij in de toekomst zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven wonen. 

Dennis Bouwman (wethouder gemeente Midden-Drenthe): “We hebben in Midden-Drenthe hele goede voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Maar dat kunnen we zeker niet alleen realiseren met instanties en organisaties, onze inwoners spelen daarbij een belangrijke rol. Zij verdienen dan ook een dikke pluim als het gaat om hoe de zorg en het omzien naar elkaar in de praktijk wordt geregeld. In de Thuisblijver staan mooie verhalen uit de praktijk van inwoners van Midden-Drenthe die voor zichzelf of voor anderen zaken hebben georganiseerd om zo lang mogelijk prettig thuis te kunnen blijven wonen. En dan gaat het zeker niet alleen om praktische zaken zoals aanpassingen in huis, maar ook dat je in contact blijft met mensen om je heen”.

 

Nieuwsgierig? Bekijk de Thuisblijver ook online!

PDF DocumentThuisblijver webversie.pdf

 

Meer dan één editie

Annelies Bakelaar (directeur Welzijnswerk Midden-Drenthe): “Onze medewerkers merken dat in de dorpen vaak allerlei initiatieven zijn om elkaar te helpen of samen dingen te doen. Toch denkt nog lang niet iedereen vooruit over hoe hij of zijn in de toekomst wil wonen en welke zorg- en welzijnsvragen er dan kunnen spelen. Met de verhalen in dit tijdschrift hopen we mensen te inspireren om dat wel te doen. En wat ons betreft blijft het dan niet bij één editie, want er zijn nog heel veel prachtige voorbeelden die de moeite waard zijn om te delen”.

 

Welzijn, Wonen en Zorg = vooruitdenken

De Thuisblijver is tot stand gekomen binnen het samenwerkingsverband ‘Welzijn, Wonen en Zorg = vooruitdenken’. Icare, Dorpenoverleg Midden-Drenthe, Gemeente Midden-Drenthe, Interzorg, Woonservice, Promens Care, Zorggroep Drenthe, GGZ Drenthe, Bezinn, ’t Derkshoes, Welzijnswerk Midden-Drenthe en Actium werken binnen dit verband nauw samen om de bewustwording over dit onderwerp te vergroten.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.