Nieuws

defheaderoptiemodel

Voorgenomen fusie Woonservice en BCM wonen

Woonservice en Christelijke Stichting BCM ‘wonen’ in Stadskanaal hebben de intentie om te fuseren. Er wordt gekoerst op een fusie met ingang van 1 januari 2017. Aanleiding voor de fusieplannen zijn de investeringen en veranderingen die BCM Wonen moet doorvoeren als gevolg van de nieuwe Woningwet. Dit betekent onder andere dat BCM ‘zorg’ en ‘wonen’ moet scheiden. De afgelopen jaren heeft BCM veel geïnvesteerd in haar woningen. Om dit voor de toekomst veilig te stellen is BCM op zoek gegaan naar een partner die haar woningen kan overnemen.

 

Keuze voor Woonservice

BCM heeft in Woonservice een goede partij gevonden. Ridzert Veenstra, directeur-bestuurder BCM: “Wij zijn ervan overtuigd dat Woonservice met haar kleinschalige karakter en kennis van het werkgebied onze huurders in de toekomst een fijne woonomgeving kan blijven bieden.” Voor Woonservice betekent de fusie een logische uitbreiding van haar werkgebied. Directeur-bestuurder Woonservice Harro Eppinga: “Wij zijn actief in het Mondengebied, daar hebben wij veel woningen. Onze huurders in de Monden maken gebruik van de voorzieningen in Stadskanaal en Musselkanaal. Of verhuizen vanuit hun eengezinswoning in De Monden naar een appartement van BCM. De fusie met BCM ‘wonen’ voelt voor ons als een logische stap en is een prachtige aanvulling op ons werkgebied. Wij zijn er trots op dat wij een bijdrage mogen leveren aan de huisvesting van senioren in dit gebied.” Huurdersvereniging ‘De Koepel’ van BCM en de huurdersvereniging van Woonservice ‘Samen Sterk’ zijn beide positief over het voornemen om te fuseren.

 

BCM

BCM zal zich volledig gaan richten op het aanbieden van zorg. Naast de intramurale zorg in de Beukenhof en Maarsheerd richt BCM zich op alle facetten van de zorg: hulp in de huishouding, thuiszorg en wijkverpleging. BCM is een organisatie die open staat voor de inwoners van de wijk. Zo is onder andere fors geïnvesteerd in het nieuwe restaurant te Maarsheerd en dagbestedingprojecten. Deze investeringen hebben tot doel om ouderen uit de wijk samen te brengen voor een stukje gezelligheid.

 

Over de fusiepartners

BCM bezit ruim 600 woningen in de gemeente Stadskanaal. Woningcorporatie Woonservice verhuurt ruim 5.000 woningen en is actief in zes gemeenten in Drenthe. Woonservice en BCM verwachten in december de fusie definitief te kunnen maken.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.