Nieuws

defheaderoptiemodel

Succesvol project brandveiligheid

Woonservice vindt het belangrijk dat haar huurwoningen veilig zijn. Samen met Brandweer Drenthe startte ze daarom begin maart het project “Brandveilig Leven”. Het project is een groot succes geworden. Drie adviseurs brandveiligheid hebben ruim 1100 huurwoningen in de gemeente Midden-Drenthe gecheckt en in ruim 1000 woningen zijn rookmelders aangebracht. De adviseurs hebben met dit project met behoud van uitkering nieuwe werkervaring opgedaan.

 

Veiligheid
De veiligheid in de woningen verhogen, dat was het doel van het project. Alle huurders in de gemeente Midden-Drenthe zijn uitgenodigd om mee te doen. 70% heeft meegedaan aan de veiligheidscheck. In totaal zijn 1182 woningen bezocht. Huurders stelden het bezoek van de adviseurs op prijs, er werd informatie over brandveiligheid uitgewisseld en er werden rookmelders geplaatst, in totaal 2.000 stuks.

Adviseurs
De adviseurs hebben dit project uitgevoerd met behoud van hun uitkering. Ze hebben met enthousiasme gewerkt aan de brandveiligheid van woningen en hebben hun kennis en competenties kunnen uitbreiden. Hopelijk opent dit project voor hen weer nieuwe deuren.

Samenwerking
Het Smokey project is door goede samenwerking succesvol geworden. De Brandweer Drenthe heeft de adviseurs opgeleid en voor kleding en een auto gezorgd. Met de gemeente Midden-Drenthe en Assen zijn werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt geselecteerd voor dit project en Woonservice heeft de rookmelders ter beschikking gesteld.

Plannen 2016
Gezien het succes van het project wil Woonservice volgend jaar de overige woningen in het werkgebied een veiligheidscheck en gratis rookmelders aanbieden. Uiteraard in samenwerking met Brandweer Drenthe. Het betreft de regio Coevorden en Borger-Odoorn.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.