Nieuws

defheaderoptiemodel

Stamppotproat Tiendeveen/Nieuweroord

Woonservice gaat periodiek met haar huurders en met verenigingen uit een dorp in gesprek. Onder het genot van een lekkere stamppot bespreken we de verschillende thema’s die van belang zijn in het dorp.  Op deze wijze kunnen wij de opgehaalde informatie goed gebruiken voor toekomstig beleid en belangrijker nog: we praten met onze huurders.

De laatste stamppotproat van dit jaar was in Tiendeveen. Naast bewoners uit Tiendeveen waren ook bewoners uit Nieuweroord en vertegenwoordigers van verenigingen en dorpsbelangen uitgenodigd. En uiteraard een vertegenwoordiging van huurdersvereniging Samen Sterk.


Besproken zaken
We hebben tijdens deze avond een aantal zaken besproken. Waarom wonen de bewoners in het dorp, wat is het verschil tussen het heden en 10 jaar geleden en hoe zien de bewoners de toekomst. 
Opvallend was dat in beide dorpen hetzelfde beeld leeft. Vroeger was het gezelliger en er was meer betrokkenheid onder de bewoners. Anno 2015 wordt de sociale cohesie als minder sterk ervaren. De bewoners benoemen dat dit komt doordat ouderen niet in het dorp kunnen blijven wonen omdat er niet voldoende voorzieningen zijn. De leeggekomen plekken worden door jongere mensen opgevuld en die zijn gefocust op hun eigen leven. Voor de toekomst kan dit betekenen dat ouderen in een sociaal isolement komen als ze minder mobiel worden en te ver van bijvoorbeeld het dorpshuis af wonen waar de activiteiten plaatsvinden. Als oplossing hiervoor wordt geopperd dat er seniorenwoningen gebouwd moeten worden in de directe nabijheid van het activiteitencentrum. Daarnaast zijn koopwoningen voor starters belangrijk om de jeugd in het dorp te houden.
Toch zijn beide dorpen positief. Er lopen al diverse initiatieven met betrekking tot naoberschap in samenwerking met andere randdorpen van Hoogeveen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.