Nieuws

defheaderoptiemodel

Fusie Woonservice en BCM Wonen een feit

De fusie tussen Woonservice en BCM Wonen per 1 januari 2017 is een feit. Woensdag 23 november hebben directeur-bestuurder BCM Ridzert Veenstra en directeur-bestuurder Woonservice Harro Eppinga hun handtekening gezet onder de definitieve fusie-overeenkomst. Door deze fusie breidt Woonservice haar woningbezit uit met zo’n 600 woningen in de gemeente Stadskanaal.

 

Aanleiding voor de fusie zijn de investeringen en veranderingen die BCM Wonen moet doorvoeren als gevolg van de nieuwe Woningwet. Dit betekent onder andere dat BCM ‘zorg’ en ‘wonen’ moet scheiden. BCM heeft besloten zich volledig te richten op het aanbieden van zorg en is op zoek gegaan naar een partner die haar woningen kan overnemen.

 

Directeur-bestuurder Woonservice Harro Eppinga: “Woonservice is een financieel gezonde organisatie. Daardoor zijn wij in staat om een bijdrage te leveren aan de huisvesting van senioren in de gemeente Stadskanaal. De woningen in de gemeente Stadskanaal zijn een prachtige aanvulling op ons huidige werkgebied. Wij zijn actief in het Mondengebied en daarom voelt de fusie als een logische stap. We zijn er trots op dat huurdersverenigingen De Koepel en Samen Sterk toestemming hebben gegeven voor de fusie.”

 

Huurders en woningzoekenden van BCM Wonen ontvangen begin december een brief met aanvullende informatie over de fusie.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.