Nieuws

defheaderoptiemodel

Eerste stamppotproat van 2016 in Veenoord

Donderdag 21 januari zaten huurders, dorpsverenigingen, kartrekkers en Woonservice met elkaar om tafel in De Schalm. Onder het genot van een lekkere stamppot bespraken wij: voorzieningen ouderen, jeugd, sociale structuur en veiligheid. Door bij elkaar aan te schuiven horen we hoe het gaat en waar we met elkaar naar toe willen in de toekomst.

 

Het dorp werkt aan leuke initiatieven, zoals een zorgloket voor ouderen waarbij vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden betrokken (boodschappen, tuinonderhoud enz.). Voor de jeugd is er een initiatief om een pumptrackbaan te realiseren en jongerencentrum CMP (Christian Meeting Point) speelt voor hen een grote rol. Ook de voetbalvereniging is een belangrijke speler in het dorp. De vereniging groeit nu nog steeds, maar verwacht in de toekomst minder leden. Daar bereiden ze zich op voor, door op zoek te gaan naar samenwerking met andere verenigingen.

 

Het was lang onduidelijk, maar is nu definitief: de supermarkt vertrekt uit het dorp. Dit raakt met name ouderen. Voor hen is de afstand niet onoverkomelijk, maar het even buurten in de supermarkt wordt er niet makkelijker op. 

 

Over het algemeen wordt Veenoord ervaren als een prima dorp om in te wonen. Wij vinden het bijzonder om te zien en te horen dat de dorpsbewoners vooral denken in kansen en mogelijkheden. Veenoord is een mooi dorp met kleurrijke mensen.

 


Woonservice organiseert ieder kwartaal een stamppotproat. De volgende stamppotproat is op 29 maart voor de dorpen Oranje en Hijken.

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.